Ma: 2022.05.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
800 millió forinttal károsította meg az önkormányzati céget az ügyvezető
Privatkopo.info 2022. 05. 18. 7:35:00

Térítésmentes gépkocsi használat, túlárazott szolgáltatások, valamint egy olyan optikai elven működő szelektív hulladékválogató lízingelése, amelynek a végén az eszköz nem került volna a cég tulajdonába. Ezek a főbb momentumai azon listának, amelyen azok az ügyletek szerepelnek, amiket egy önkormányzati tulajdonban lévő cég vezetője kötött különböző vállalkozásokkal.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya (KR NNI KGBEFO KÜO) különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. Tamás ellen.

A 44 éves férfi 2020-ban az egyik hazai város önkormányzatának tulajdonában álló kft. igazgatója volt. Beosztásából azért kellett távoznia, mert felmerült a gyanú, hogy a cégnek mintegy 800 millió forintos vagyoni hátrányt okozott. Elbocsátását követően kezdtek el nyomozni az ügyben a KR NNI KGBEFO KÜO munkatársai.

A több mint egy éve zajló nyomozás során egy szekrénynyi irat gyűlt össze. Az akták bizonyítják, hogy az egykori ügyvezető a 2020-as év szerződéseinek több mint egyharmadát oly módon kötötte meg, ami hátrányosan érintette az általa képviselt kft.-t.     

Volt, hogy térítésmentes használatra adott át luxusterepjárót egy magánszemélynek, ezzel összesen mintegy 6,5 millió forint vagyoni hátrányt okozva. A nyomozó hatóság gyanúja szerint különböző vállalkozókkal olyan szolgáltatásokra kötött szerződéseket, amelyekre nem is lett volna szüksége a társaságnak, vagy olyan mértékben volt túlárazva az adott juttatás, amely nem volt arányban a szerződésben foglaltakkal. Ezen ügyletek kifizetése okán K. Tamás - a cég tulajdonosának engedélye nélkül - a kft. nevében 350 millió forintos kölcsönt vett igénybe egy másik önkormányzati társulástól, azonban a hitelezett összeget a cég nem tudta visszafizetni. Ezen felül egy olyan üzlet megkötése is már aláírás előtti stádiumban volt, amely összességében mintegy 4 milliárd forintos kiadást jelentett volna a kft.-nek. A szerződés tíz éves futamidőre szólt, és egy olyan optikai elven működő szelektív hulladékválogató lízingelésére, amely soha nem került volna az önkormányzati cég tulajdonába.

Az igazgató működésével összefüggésben, év végére összességében közel 800 millió forint vesztesége keletkezett a kft.-nek. Az már spekuláció, hogy mennyi lett volna a teljes összeg, hogyha az utolsó biznisz is révbe ér, illetve, hogyha a vezetőt nem állítják fel a székéből.   

Természetesen kérdés az is, és vizsgálják a rendőrök, hogy mindez miért érte meg az igazgatónak, ahogy azt is igyekeznek felgöngyölíteni, hogy kikkel állhatott érdekeltségi kapcsolatban. Így nem kizárt, hogy a jövőben bővülhet még a gyanúsítotti kör.  

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat