Ma: 2023.11.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Minitelefonokat csempészett a börtönőr a raboknak
Privátkopó 2023. 11. 17. 6:10:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást, amely eljárásban indítványozta a gyanúsított letartóztatását.A korrupciós bűncselekmény miatt elrendelt nyomozásában az ügyészség 2023. november 14-én, este, összehangolt eljárási cselekményeket folytatott. A bűnügyi akcióban - amelyben a rendőrség több szervezeti egysége is hatékonyan közreműködött - az ügyészség felkérésére a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség eljárási cselekményeket végrehajtva járult hozzá az eljárás sikeréhez.

A megalapozott gyanú szerint az egyik vidéki büntetés-végrehajtási intézetben körletfelügyelőként szolgálatot teljesítő férfi anyagi ellenszolgáltatásért cserébe rendszeresen vitt be tiltott tárgyakat a szabadságvesztés büntetésüket töltő fogvatartottaknak. A börtönőr szolgálatát felhasználva, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományára vonatkozó rendelkezéseket súlyosan megszegő bűnös tevékenységét hónapokon át - egészen az elfogásáig - folytatta.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, kutatásokat, lefoglalásokat hajtott végre, majd a gyanúsítotti kihallgatás után, indítványozta a férfi letartóztatását.

A gyanúsított letartóztatásáról - akinek szolgálati jogviszonyát azonnali hatállyal megszűntették - a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa dönt.

A nyomozás kezdeti szakban van, arról további részletek a büntetőeljárás eredményessége érdekében nem közölhetők.

További friss információk
Pesterzsébeti tragédia: az édesanya saját kezével próbálta kiszabadítani 9 éves kisfiát a beton alól
Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a volt bátonyterenyei képviselő - korábban kábítószeres ügy miatt gyűlt meg a baja a törvénnyel
Rendőrautóval ütközött Budapesten Pierre Woodman pornórendező
Két bosszúszomjas nő, plusz némi alkohol, „csodákra” képes
Családi tragédia Ajkán
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat