Ma: 2021.11.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Éveken keresztül kereskedtek hamis szerződésekkel, és adót sem fizettek
Privatkopo.info 2021. 11. 11. 6:02:00

A Szekszárdi Járási Ügyészség minősített költségvetési csalás és több rendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat tizenegy, többségükben bonyhádi férfi ellen, akik több éven át adtak-vettek járműveket, azonban tevékenységük után adót nem fizettek.A vádirati tényállás szerint a tizenegy elkövetőből kilencen 2017. és 2019. között használt személy- és tehergépkocsikkal kereskedtek oly módon, hogy a tulajdonjog átruházási szerződéseken vevőként, illetve eladóként nem saját magukat, hanem valótlanul a másik kettő vádlottat tüntették fel. Ők néhány ezer forintért cserébe adták nevüket az adásvételekhez, és írták alá a szerződéseket. A több mint háromszáz gépjármű adásvétele folytán nagyszámú valótlan adat került be a gépjármű-nyilvántartásba.

A férfiak az üzletszerű jelleggel folytatott gazdasági tevékenységeiket az adóhatóságnál nem jelentették be, valamint adót és egyéb közterhet sem fizettek utána, amely magatartásukkal a költségvetésnek összesen közel 10 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

Az ügyészség a vádlottakat nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével és több rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. Az irányadó büntetési tételkeret egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A Szekszárdi Járási Ügyészség valamennyi vádlottal szemben - nyolc terhelt vonatkozásában végrehajtandó, míg három vádlott esetében próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztés és pénzbüntetés, valamint nyolc vádlott kapcsán emellett közügyektől eltiltás, foglalkozástól eltiltás és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta a Szekszárdi Járásbíróságnál.

További friss információk
Éveken keresztül kereskedtek hamis szerződésekkel, és adót sem fizettek
Társkereső oldalakon szedte áldozatait a házaspár
Jogerős ítélet a korrupt vizsgáztató büntetőügyében
350 millió forintot próbáltak tisztára mosni
Zöldséges bűnbandára csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat