Ma: 2022.11.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nőnek adta ki magát egy férfi, aki pénzt kért óvatlan férfiaktól, illetve zsarolással követelt banki utalásokat
Privátkopó 2022. 11. 18. 6:36:00

A zsarolás bűntette, csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását. Az elkövető az interneten nőnek adta ki magát, így kért pénzt óvatlan férfiaktól, illetve zsarolással követelt tőlük átutalást. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezett. A nyomozó hatóság 15 rendbeli zsarolás bűntettével, 38 rendbeli csalás bűncselekményével, és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétségével gyanúsítja az elkövetőt.

A férfi a megalapozott gyanú szerint internetes oldalakon különféle női álneveken regisztrált, ezekhez az internetről töltött le fotókat. Az álprofilon keresztül kapcsolatba került férfiaktól valótlan indokokra hivatkozva pénzt kért, illetve további pénzösszegek átutalását követelte, miközben a sértetteket megfenyegette, hogy a családjuk, munkahelyük, vállalkozásuk előtt nyilvánossá teszi korábbi levelezésüket, illetve azt a tényt, hogy társkereső/szexpartnerkereső oldalra regisztráltak, és ott kapcsolatot létesítettek.

Az egyik esetben az elkövető valótlanul azt ígérte a sértettnek, hogy találkozik vele, ezért cserébe 80 000 forintot kért. A sértett 2020. szeptember 30-án átutalta ezt az összeget. Ezt követően a férfi az édesanyja orvosi kezelésének költségeire kért pénzt, ezért a sértett - három alkalommal - összesen 380 000 forintot utalt át. Ezután az elkövető azt állította, hogy felbérelték arra, hogy a sértettről adatokat szerezzen azért, hogy leleplező cikket írjanak róla. A sértett félelmében újabb összegeket, összesen 300 000 forintot utalt. Ezután az elkövető hamis ügyvédi iratokat készített, azokat megküldte sértettnek, ennek okán ügyvédi költségre követelt pénzt. A sértett - két alkalommal - összesen 295 000 forintot utalt.

Ezután az elkövető fenyegetésére, amely szerint kiadja a róla megszerzett információkat, a sértett  további 520 000 forintot utalt át. A férfi a fentieken kívül is kért pénzt a visszafizetés szándéka nélkül, így a sértett huszonhárom alkalommal utalt át különböző összegeket.

Az elkövető ennek a sértettnek csalással és zsarolással összesen 2 631 000 forint kárt okozott.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Milliárdos költségvetési csalás miatt letartóztatták Gyömrő polgármesterét, Gyenes Leventét
Nőnek adta ki magát egy férfi, aki pénzt kért óvatlan férfiaktól, illetve zsarolással követelt banki utalásokat
Pénzmosással tüntették el a csalásból származó milliókat - két ügyvéd ellen is vádat emeltek
Hivatali vesztegetés miatt vádat emeltek egy minisztériumi főosztályvezető és egy polgármester ellen
Cigánymunka: a vonal másik végén először unoka, majd unokaöcs
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat