Ma: 2022.01.19.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Bűnszervezetben árulták a kábítószert Budapesten
Privatkopo.info 2022. 01. 10. 10:37:00

Egy 49 éves férfi 2018-ban egy olyan, ismerősi-családi kapcsolatokon alapuló bűnszervezetet hozott létre, amely kokain kereskedelmével foglalkozott Budapest területén. Elfogásukkor a nyomozók mintegy 17 millió forint készpénzt, valamint további nagy értékű valutát-, illetve vagyontárgyakat is lefoglaltak.A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a legkésőbb 2018. év elején létrehozott bűnszervezet működését a 49 éves férfi irányította, ő intézte a kokain beszerzését és koordinálta az értékesítést is.

A beszerzett kábítószert megbízottja és bűntársa, egy 38 éves férfi vette át és szállította a tárolási helyére, amelynek céljából egy Budapest XV. kerületi ingatlant bérelt. A bűnszervezet irányítójának instrukciói alapján a 38 éves férfi itt végezte a kokain porciózását, csomagolását, majd a továbbértékesítésre szánt kábítószert is túlnyomórészt itt adta át az értékesítésben részt vevő további bűntársaknak.

A vádlottak a lebukás elkerülése érdekében nagyfokú konspirációra törekedtek, ennek érdekében vagy személyesen, vagy külön erre a célra használt mobiltelefonokon, valamint egymás között kialakított nyelvezeten egyeztettek.  A bevétellel a bűnszervezet irányítója felé kellett elszámolniuk.

A raktározással és a továbbértékesítés szervezésével is megbízott 38 éves vádlott saját maga is értékesítette a kábítószert. A vád szerint 2018. február és 2019. február között legkevesebb 180 esetben értékesített kokaint a legalább 45 főből álló vevőköre részére, alkalmanként 0,5 és 7 gramm közötti mennyiségben. Tevékenységében a felesége is segítette őt, aki alkalmanként helyettesítette, vagy például a vevők megrendelését felvette.

A bűnszervezetnek az irányítóján, 38 éves bűntársán és annak feleségén kívül a vád szerint még további 5 tagja volt, akik a kábítószer továbbértékesítésében működtek közre. Az ügy kilencedik vádlottja egy kiskereskedő, aki a bűnszervezettől megszerzett kábítószert túlnyomórészt a saját vevőkörének értékesítette, kisebb részét pedig elfogyasztotta.

A Fővárosi Főügyészség az ügy nyolc vádlottjával szemben bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, kilencedik társukat - aki többszörös visszaeső - pedig kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A főügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetést, és pénzbüntetést indítványozott a vádiratban.

A vádhatóság emellett vagyonelkobzásra is indítványt tett a nyomozás során lefoglalt mintegy 17 millió forint készpénz, további nagy értékű valuta, illetve egyéb, eljárásban biztosított vagyontárgyak vonatkozásában.

További friss információk
Kevesellte a fűnyírásért kapott pénzt, önbíráskodás miatt emelt vádat az ügyészség
Húsvágó bárddal támadt a szomszédjára egy rendesen piálgató fiatalember
Macskaalomba rejtették a kokaint - vádat emelt a főügyészség
Egyre nagyobb a rend: halálra késeltek egy férfit Budapesten, hajtóvadászatot indított a rendőrség
Elhanyagolta kisgyermekét egy rendszeresen italozó „anya”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat