Ma: 2023.11.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Feljelentést tesz a DK, amiért az ügyészség hagyja, hogy „Völner Pál szabadlábon mászkáljon” - Schadl „gazdáját” védik Orbánék
Privatkopo.info 2021. 12. 23. 5:20:00

„Amíg a DK politikusai a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet egyik legnagyobb korrupciós botrányában újabb és újabb szálakat derítettek fel, addig a kézivezérelt ügyészség béna kacsaként szemlesütve hagyja, hogy az ügy fő gyanúsítottja, Völner Pál szabadlábon mászkáljon” - áll a párt közleményében.„A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben eljáró ügyész és hivatali felettese ellen, amiért eddig még nem kezdeményezték az ügyben együtt nem működő és a tagadásba menekülő Völner letartóztatását” - írta a DK szóvivője.

A közleményben azt kérdezik, „mi indokolhatja azt, hogy a magyar kriminalisztika eddigi legsúlyosabb vesztegetési ügyének fő gyanúsítottja még mindig szabadlábon járhat-kelhet? Talán csak nem szüksége van Orbánnak Völner szavazatára a kétharmados törvények elfogadásához, mondjuk a választási törvény megváltoztatása kapcsán? Attól tartanak, hogy Völnernek az eljárás során ki kellene adni „gazdájának” a nevét, akire Schadl György is célozgatott?” 

Völner Pált a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személyként, bűnszövetségben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja. Döbbenetes, hogy ennek ellenére semmilyen kényszerintézkedést (letartóztatás, bűnügyi felügyelet) nem tartottak indokoltnak vele szemben.

Valószínűleg arról lehet szó, hogy a Fidesz vezérkara meg akarja védeni azt a nagynevű politikust, akit a közel 900 millió forintos vesztegetéssel gyanúsított Schadl György a „gazdájának” nevezett a titkos telefonlehallgatások során. Orbánék attól tartanak, ha Völner Pál rács mögé kerül, összeomlik és terhelő vallomásokat tehet olyan személyekre, akik fontosak a miniszterelnök számára. Tisztán látható, hogy a bűnügy elválasztó vonalát Völnernél akarják meghúzni, nem engednek a bukott államtitkárnál fajsúlyosabb szereplőt a képbe - írja a Pestiriport.info.

https://www.pestiriport.info/WebArticleShow.aspx?AGM=Politika&MN=Politika&AN=feljelentesdk&LN=Hungarian

További friss információk
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt
Pénzmosás miatt is nyomoznak a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom finanszírozása ügyében
Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat