Ma: 2024.03.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Impresszum
Vádemelés a nemzetközi embercsempész bűnszervezet algériai irányítójával és két társával szemben - sebaj, majd Orbánék szabadon engedik őket
Privátkopó 2023. 11. 27. 10:32:00

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség bűnszervezetben irányítóként elkövetett embercsempészés miatt vádat emelt egy algír férfival szemben, aki a Szerbiából és Hollandiából irányított embercsempész bűnszervezet magyarországi tevékenységét szervezve, algériai és török bűntársaival együtt alig fél év alatt legalább 78 migráns szállítását hangolta össze.A vád szerint a Budapesten élő algériai férfi - az ügy egyik vádlottja - 2021. január elején egy arab férfi megbízásából csatlakozott a Szerbiából és Hollandiából irányított embercsempész bűnszervezethez, amelynek tagjai egymással együttműködve a migránsok toborzását, országhatárokon történő illegális átjuttatását és továbbszállítását szervezték.

Az algériai férfi első feladata három illegális határátlépő nyugati határhoz szállítása volt, amelyet sikerrel teljesített. Ezután a vádlott magasabb szintű koordináló feladatot látott el a bűnözői csoportban: sofőröket szervezett be, akiknek a fizetség mellett üzemanyagra pénzt, továbbá mobiltelefont biztosított. Bűntársaival egyeztette a szállítások időpontját, a szállítandó személyek számát, valamint a bérlésre alkalmas járműveket és azok bérleti díját. A lebukás elkerülése érdekében a vádlott a szállítás során szakaszonként küldte el a végrehajtóknak a felvételi és kirakási helyszínek GPS koordinátáit. A sikeres szállítás igazolása és az ígért összeg kifizetése érdekében a sofőröknek videót kellett készíteniük és azt az algír férfinak továbbítaniuk.

A vádlottat a szervezői és irányítói feladataiban 2021 júniusában egy honfitársa - az ügy második vádlottja - is segítette annak ellenére, hogy őt a bíróság 2019 novemberében két évre Magyarországról kiutasította. Az algír férfi azonban a személyazonossága leplezése érdekében hamis francia igazolványt csináltatott, az elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőröknek is azzal igazolta magát.

Két magyar sofőr mellett egy török férfi - az ügy harmadik vádlottja - is segített a szállítások végrehajtásában, ő az algír irányító felé fennálló tartozását akarta ilyen módon törleszteni.

A vádlottak közel fél év alatt összesen legalább 78 határsértő szállításának megszervezésében vettek részt. Az irányító algériai férfi több mint 3,6 millió forint haszonra tett szert.

Az ügyészség mindhárom férfit - egyiküket mint irányítót - bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A magát hamis okmányokkal igazoló algír férfinak emellett közokirat-hamisítás bűntette miatt is felelnie kell. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat