Ma: 2024.05.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Meglépett a hatóságok elől a budapesti sorozatcsaló - a távollétében emeltek vádat ellene
Privátkopó 2023. 03. 20. 9:27:00

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a budapesti férfival szemben, aki változatos módszerekkel csalt ki nagyobb összegeket a sértettektől.A vádirat lényege szerint a büntetett előéletű férfi 2017. évben munkaviszonnyal, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, illetve számos pénzintézetnek is tartozott, ezért csalások elkövetése révén próbált pénzhez jutni.

Először olyan internetes hirdetést adott fel, amelyben 20 millió forintért árult egy traktort. Miután a sértett figyelmét sikerült felkeltenie, még egy nem létező bálázógépet is eladásra kínált neki úgy, hogy a megtévesztéshez a munkagépek fényképeit és adatait egy németországi kereskedés honlapjáról töltötte le. A vádlottnak végül 1,2 millió forint előleget sikerült kicsalnia a sértettől.

A férfi ezután profilt váltott, és olyan hirdetéseket adott fel, amelyekben kedvező négyzetméter áron vállalta rönkházak elkészítését. A vádlott ezzel a módszerrel négy sértettet ejtett tévedésbe, akiknek 500 000 és 2 300 000 forint közötti összegű kárt okozott, mivel a rönkházak leszállításához és elkészítéséhez szükséges munkavállalókkal, anyagi és tárgyi eszközökkel, járművekkel nem rendelkezett, ilyen tevékenységet végző üzleti partnerei sem voltak. Ennek ellenére a sértetteket még hosszabb ideig hitegette a teljesítéssel, azt állította nekik, hogy a faanyag már úton van, azonban a szállító kamion útközben lerobbant vagy hatósági ellenőrzésre megállították és nem engedték tovább.

A szerteágazó nyomozás során a férfi védekezése miatt több külföldi jogsegély teljesítése vált szükségessé. A vádlott elrejtőzött a hatóságok elől, ezért vele szemben belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs is kibocsátásra került.

Mivel a hosszabb ideje szökésben lévő vádlott távolléte nem volt akadálya az eljárás lefolytatásának, őt az ügyészség határozattal távollévő terheltté nyilvánította, és vele szemben vádiratot nyújtott be a Kaposvári Járásbíróságra, amelyben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.  

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat