Ma: 2022.05.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Közérdekű címek, telefonszámok
Súlyosabb büntetésért fellebbezett a főügyészség „Bróker Marcsi” ügyében
Privatkopo.info 2022. 01. 14. 5:30:00

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az ítélet súlyosítását, a szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését, valamint további vagyonelkobzás elrendelését is indítványozta a Kun-Mediátor ügyben.  Az üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék 2022. január 7-én 10 év börtönbüntetésre, 5 400 000 forint pénzbüntetésre ítélte a karcagi Dobrai Sándornét. Az elsőfokú bíróság a 68 éves nőt a közügyek gyakorlásától 10 évre, míg a cégvezető foglalkozástól véglegesen eltiltotta, valamint őt és jelenleg felszámolás alatt álló cégét - külön-külön - 1 587 220 474 forint erejéig vagyonelkobzással is sújtotta.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az ítélet kihirdetésekor indítványozta a bűnügyi felügyelet alatt álló elkövető letartóztatásának elrendelését.

Az ügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése nélkül elrejtőzne a hatóságok elől, és tartani kell attól is, hogy folytatná csaknem 14 éven át űzött bűnös tevékenységét. A törvényszék elutasította az indítványt, és a bűnügyi felügyeletet tartotta fenn.  A főügyészség fellebbezett a végzés ellen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a törvényszék ítélete ellen is, annak érdekében, hogy a másodfokú bíróság azon bűncselekmények - így további 107 sértett sérelmére megvalósított csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette és számvitel rendjének megsértése bűntette - vonatkozásában is mondja ki bűnösnek a vádlottat, amelyek kapcsán a bíróság azzal az indokolással szüntette meg a büntetőeljárást, hogy azoknak a jelentősebb tárgyi súlyú bűncselekmények mellett a nő felelősségre vonása szempontjából nincs jelentősége.

A főügyészség fellebbezése az ítélet súlyosítását, a szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését, valamint a vádlott családtagjaival és az érdekkörébe tartozó céggel szembeni, további vagyonelkobzás elrendelését is célozza.   

Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat