Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Önbíráskodás egy budapesti irodaházban
Privátkopó 2024. 06. 13. 15:12:00

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfival szemben, aki egy társával együtt, egy belvárosi irodaházban, egy jogosnak vélt korábbi tartozást akart behajtani erőszakkal. A bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit.A sértett üzleti lehetőséget ajánló, befektetőket kereső internetes hirdetést adott fel. A vádlott és ismeretlenül maradt társa, 2021. januárban jelentkeztek, és telefonon egyeztettek a sértettel. A felek 2021. február 11-ére találkozót beszéltek meg, ezért a sértett kibérelt egy irodahelyiséget. Az irodában a vádlott és társa a sértettet közrefogták, majd közölték, hogy nem befektetési céllal érkeztek. A vádlott a sértett laptopját és telefonját eltolta azért, hogy a férfi ne érje el, valamint a telefonon ellenőrizte, hogy a hangrögzítő be van-e kapcsolva. Az elkövetők arrogáns és fenyegető hangnemben emlékeztették a sértettet, hogy korábban egy befektető 2 000 000 forintot adott át neki egy olyan projektre, amely végül nem valósult meg. Az elkövetők közölték, hogy ők ennek az összegnek - mint jogosnak vélt tartozásnak - a visszafizetését követelik.

A sértett elmondta, hogy az összeg nem kölcsön volt, hanem befektetés, erre azonban a vádlott még ingerültebb lett, felugrott a székről, és arcon ütötte a férfit. Ezután a férfi azzal fenyegetőzött, hogy ha feljelenti a rendőrségen, akkor neki és családjának is baja lesz. A fenyegetés hatására a sértett ígéretet tett, hogy másnap találkozik velük, és visszafizet nekik 500 000 forintot. A találkozót a Nyugati téren lévő parkolóba beszélték meg, ahol azonban a vádlottat a sértett által előzetesen értesített rendőrök várták és elfogták.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az 55 éves férfit társtettesként elkövetett önbíráskodás bűntett kísérletével vádolta meg vádiratában. A férfi a Pest Központi Kerületi Bíróság által megtartott előkészítő ülésen a bűnösségét váddal egyezően beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, amelyre figyelemmel őt a bíróság 1 év és 4 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat