Ma: 2024.02.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
81 éves bácsitól rabolt a cigánylotyó - természetesen már volt büntetve
Privátkopó 2023. 12. 04. 10:46:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben. Az elkövető Kiskunhalason besurrant egy idős férfi házába, akitől pénzt követelt, majd azért, hogy az értékeit megszerezze, megfenyegette és bántalmazta a sértettet.A vádirat szerint a büntetett előéletű helybeli nő 2023. május 14-én, este, bemászott az egyedül élő sértett kiskunhalasi házának udvarára, majd a férfi figyelmetlenségét kihasználva besurrant a házba. Az elkövető pénz után kutatott. Kis idő múlva a sértett észrevette a vádlottat, aki ezután egyre erőszakosabb módon követelt pénzt a 81 éves, nehezen mozgó férfitől.

A nő előbb megfenyegette az idős embert, hogy megöli, ha nem ad pénzt, vagy ha szól a rendőröknek. Miután a sértett a fenyegetések hatására sem adott pénzt, a nő nagy erővel ellökte az idős férfit, aki elesett és súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott kihasználva azt, hogy a sértett a sérülései miatt a földről nem tudott felkelni, az egész lakást átkutatta értékek után. Végül - mivel más értékes dolgot nem talált - csak illat- és tisztító szereket és egy telefontöltőt vitt magával, összesen 13 000 forint értékben.

A vádlott a rablást alig egy évvel azután követte el, hogy kifosztás bűntette miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő nőt minősített rablás és súlyos testi sértés bűntettével, valamint hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés bűntettének kísérletével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását és a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat