Ma: 2024.02.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Éveken keresztül Magyarországon mosta tisztára a kolumbiai drogmaffia pénzét egy vietnámi férfi és tizenkilenc magyar segítője
Privátkopó 2023. 11. 29. 13:10:00

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy nemzetközi drogkartell megbízásából, Magyarországon kiépített bűnszervezet irányítójával, valamint 19 társával szemben, akik Kolumbiából származó, majd Nyugat-Európában értékesített kábítószerek után befolyt, összesen 46 milliárd forintnak megfelelő összegű pénz tisztára mosásában vettek részt - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.Ez a bizonyos irányító egy, az 1980-as évektől Magyarországon élő, Budapesten letelepedett vietnámi állampolgár. 2006-ban egyeztek meg vele egy kolumbiai bűnszervezet tagjai, hogy anyagi haszon ellenében segítséget nyújt nekik a drogpénzek tisztára mosásában.

A vietnámi férfi 2007 és 2014 között egy olyan bűnszervezetet épített ki és működtetett, amelynek célja és feladata az volt, hogy a kolumbiai drogkereskedelemből származó bűnös pénzt különböző európai országokból összegyűjtsék, rejtve Magyarországra szállítsák, majd banki szolgáltatások igénybevételével tisztára mossák. Az ügy központi alakja közvetítőket, illetve rajtuk keresztül futárokat, és befizetést teljesítő személyeket vont be. Az ügynek így összesen 20 vádlottja van, a vietnámi férfi mellett 19 magyar állampolgár, akik a vád szerint az erre a célra megnyitott bankszámlákra pénzbefizetéseket teljesítettek, illetve esetenként közreműködtek a továbbutalásban is.

Ők a nagy összegű euró és dollár készpénzcsomagokat, elsősorban Hollandiából, Belgiumból, Németországból és Spanyolországból, kifejezetten rejtett szállításra kialakított személy- és tehergépjárművekben szállították Magyarországra. Itt aztán a futárok átadták a közvetítőknek, akik azt átszámolták, végül Magyarországon és Szlovákiában bankszámlákat nyitottak, amelyekre a pénzt befizették, majd onnan távol-keleti cégek számláira utalták tovább.

A Fővárosi Főügyészség velük szemben bűnszervezetben, különösen nagy értéket meghaladó értékre elkövetett pénzmosás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, amelyben valamennyi vádlottra végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Többen szerepelnek az ügyben olyanok, akik egy 2017-ben lefülelt másik pénzmosási ügyben is érintettek voltak. Azt a csoportot egy itt élő egyiptomi férfi és egy magyar társa irányította.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat