Ma: 2023.02.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Veréssel, fenyegetéssel kényszerített prostitúcióra két nőt egy dunaújvárosi „kiccsalád”
Privátkopó 2023. 02. 08. 10:50:00

A Fejér Vármegyei Főügyészség többszörösen minősülő emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, valamint további bűncselekmények miatt emelt vádat egy dunaújvárosi férfi, az édesanyja és két testvére ellen. Az elkövetők bántalmazással kényszerítettek prostitúcióra két nőt.A vádirat szerint a vádlottaknak 2019. évben munkaviszonya, rendszeres jövedelme nem volt, ezért elhatározták, hogy a férfi internetes közösségi oldalakon keres partnert, akit szerelem ígéretével, megtévesztéssel a lakásukba csal, ott családtagjaival elszállásolják, prostituáltként dolgoztatják, és az ebből származó bevételt elveszik. A férfi felügyelte a prostitúciós tevékenységet, a többiek pedig a lakás egyik szobáját rendelkezésre bocsátották, illetve a tevékenységgel összefüggő különböző hirdetéseket, díjakat megfizették.

A dunaújvárosi férfi 2019 tavaszán ismerkedett meg az első sértettel, akinek azt ígérte, hogy családot alapítanak. Rövid idő elteltével közölte vele, hogy ha szereti, akkor ezt bizonyítani kell úgy, hogy prostituáltként dolgozik. A nő a férfi kérésébe beleegyezett, ezért különböző internetes oldalakon fényképfelvételekkel szexuális szolgáltatásait kínálta. A férfi és édesanyja kioktatták a sértettet arról, hogyan viselkedjen a „vendégekkel”. A sértettnek „az ügyfelek” rendelkezésére kellett állnia akár az éjszakai órákban is. Amennyiben a „vendég” nem volt elégedett a nő szolgáltatásaival, előfordult, hogy a férfi vagy édesanyja bántalmazták a nőt, több esetben megpofozták.

A nő 2019 nyarán elszökött a családtól, azonban félt a szökés következményeitől, ezért visszament. A nő a tevékenységéért járó összegből nem tarthatott meg egy fillért sem, azt rögtön át kellett adnia a családnak. A havi 500-600 ezer forint bevételt a férfi és családtagjai felélték, miközben a nőnek rendszeresen, naponta csak egy szendvicset adtak és az egyik vádlott már nem viselt ruháit kapta meg. Olyan is előfordult, hogy a családot irányító férfi a sértettet fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy a sértett segítséget kérő szüleinek jelzésére megjelenő rendőrök előtt a valóságot ne tárja fel. A rendőri intézkedés így eredménytelen maradt.

A nőt a vádlottak teljesen kizsákmányolták 6 hónapon keresztül, ami azzal ért véget, hogy a nő 2019 őszén végleg elszökött a családtól.

Ezt követően ismerkedett meg a férfi egy internetes oldalon az ügy másik sértettjével, akit szintén rávett arra, hogy költözzön hozzá. A vádlottak célja ez esetben is az volt, hogy a nőt prostituáltként dolgoztatják a lakásukon, a bevételt pedig a megélhetésükre fordítják. A sértett különböző internetes oldalakon kínálta szexuális szolgáltatásait, „ügyfeleket” fogadott a család lakásán, „ügyfelekhez” járt, a tevékenységéből származó bevételt azonban a családnak kellett átadnia, akik azt saját kiadásaikra fordították.

Az elkövetők cselekménye 2020 nyarán lepleződött le.

Miután az elkövetők közül ketten letartóztatásba kerültek, a másik két terhelt a sértettek egyikét megpróbálta rávenni vallomása visszavonására.

A vádlottak cselekménye többszörösen minősülő emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének, kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének és hamis tanúzásra felhívás bűntettének megállapítására alkalmas, amelyek közül a legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak felelősségéről a Székesfehérvári Törvényszék dönt majd.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat