Ma: 2023.09.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Egy rendőr úgy megrúgott egy 72 éves férfit, hogy annak eltört a lábszárcsontja - mégis csak pénzbüntetést kapott
Privátkopó 2023. 06. 03. 9:04:00

Veresegyházán egy rendőr zászlós 2022 júniusában előállított egy 72 éves férfit, aki ellen azért adtak ki elfogatóparancsot, mert nem vonult be a börtönbe. A Gödöllői Rendőrkapitányságon a zászlós aztán úgy megrúgta a férfit, hogy annak jobb szárkapocscsontja eltört - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Bíróság.A zászlóst a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa - első fokon - 2023. áprilisban bűnösnek mondta ki hivatali eljárásban elkövetett bántalmazás és súlyos testi sértés miatt. A büntetése 800 ezer forint és 2 év fizetési fokozatban várakozási idő meghosszabbítása lett.

Az eljáró ügyész az igencsak megengedő elsőfokú ítélet ellen fellebbezett, a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokon a súlyosbítási kérelmét fenntartotta, mert a rendőr „a bűnüldöző hatóság tagjaként olyan bűntetteket valósított meg, amelynek megakadályozása szolgálati kötelezettsége lett volna.”

Az ügyész egyben kezdeményezte azt is a bíróságon, hogy az ügyet megelőzően a törvényeket betartó rendőr zászlóst előzetesen mentesítsék a büntetett előélethez kapcsolódó hátrányos jogi következmények alól, hogy továbbra is szolgálatban maradhasson.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat