Ma: 2024.03.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Pénzért írt fel erős nyugtatót az orvos
Privátkopó 2023. 11. 22. 9:28:00

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy orvos és asszisztense ellen, akik pénzért cserébe rendszeresen írtak fel erős nyugtatókat egy gyógyszerfüggő betegnek.A vádirat szerint a Ráckevei járás egyik településén háziorvosi feladatokat ellátó elkövetőnél és asszisztensénél rendszeresen megjelent rendelési időben a körzetükbe tartozó, egyébként gyógyszerfüggő férfi elkövető és annak felesége. A férfi megkérte az orvost, hogy saját, illetve felesége nevére rendszeresen írjon fel erős nyugtató-, illetve altató gyógyszereket és ezért cserébe pénzt ajánlott.

Az orvos - valamint tudomásával és hozzájárulásával az asszisztense - 2022 januárja és 2023 április vége közötti időszakban közel 500 esetben a férfi, további 500 alkalommal a felesége nevére írt fel erős, vényköteles nyugtató gyógyszert. Emellett a gyógyszerfüggő elkövető azt is elérte az orvosnál ugyanebben az időszakban, hogy rokonai nevére is írjon fel ilyen gyógyszereket mintegy 1000 alkalommal, de azokat is ő használta fel.

A gyógyszerek felírásáért a férfi rendszeresen fizetett különböző összegeket az orvosnak, illetve esetenként az asszisztensnek is.

A rendeléslátogatások egy részében a gyógyszerfüggő férfit felesége is elkísérte, aki ekkor mind a megbeszélésekben mind a pénz átadásában is részt vállalt.

Mindezek mellett a háziorvos igazolhatóan további 7 betegétől is elfogadott hálapénzt receptfelírásért, beutalóért, orvosi vizsgálatért, illetve igazolásért. 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által felderített ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség az orvos és asszisztense ellen többrendbeli, minősített vesztegetés elfogadásának bűntette, míg a gyógyszerfüggő beteg és felesége ellen üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette miatt emelt vádat.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat