Ma: 2023.06.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Súlyos költségvetési csalás gyanújába keveredett a volt sztárnyomozó őrző-védő cége
Privatkopo.info 2022. 09. 15. 8:11:00

Költségvetési csalás bűntett gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) illetékes bűnügyi igazgatósága a törökbálinti székhelyű EX-INVESTIGATION 2009 Kft. működésével összefüggésben - értesült a Privátkopó bűnügyi portál. A cég az egykori sztárnyomozó, volt MSZP-s országgyűlési képviselő, Doszpot Péter érdekeltségébe tartozik, ő a társaság ügyvezetője is.A bűnügyi portál információja szerint Doszpot vállalkozását egy volt alkalmazott jelentette fel 2022. augusztus közepén a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán. A feljelentő arról tájékoztatta a bűnügyi hatóságot, hogy 1 éven keresztül vagyonőrként dolgozott a volt zsaru biztonsági cégénél, amely időszak alatt a bejelentett munkabérét átutalással, míg a be nem jelentett, úgynevezett zsebes pénzt borítékokban kapta meg - utóbbit az adóhatóság elől eltitkolt módon, adó- és járulékmentesen.

A feketén kifizetett jövedelmek havonta 100 ezer és 155 ezer forint közötti összegek voltak.

A volt munkavállaló arra is kitért feljelentésében, hogy bűnös módon történt kifizetések nem csak az EX-INVESTIGATION 2009 Kft., hanem évekre visszamenően - ugyancsak Doszpothoz köthető - korábbi vállalkozások esetében is történtek. A feljelentés azt is tartalmazta, hogy a kft.-vel kapcsolatban az adóhatóságtól kapott kérdőívekre „központilag” kapták meg a foglalkoztatottak a munkaadó jövedelem-kifizetési gyakorlatát fedező válaszokat, amelyekkel félrevezették a NAV-ot.

Úgy tudni, a bűnügyben már több tanút kihallgattak a NAV pénzügyi nyomozói.

Doszpot gyanúba keveredett cége több megbízást is a Török Biztonsági Szolgálat (TörökSec) Kft.-vel közösen teljesített az elmúlt években, így például a Legfőbb Ügyészség informatikai központjának védelmét.                                                                                                        

A TörökSec és a Doszpot-cég között annyira szoros az együttműködés, hogy a közbeszerzési pályázaton az EX-INVESTIGATION e-mail címeként a TörökSec elérhetőségét tüntették fel

Az egykori sztárnyomozó 1987-ben került a rendőrséghez, előbb Nagykáta Városi Rendőrkapitányságán dolgozott bűnügyi nyomozóként 1990-ig. Ezt követően a Pest megyei Rendőr-főkapitánysághoz került, ahol az életvédelmi osztály csoportvezetője volt 1996-ig, ekkor kinevezték a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetőjévé.

1995-ben megkapta a rendőrségi tanácsos címet, 1998-ban az év budapesti rendőrévé választották. 2001. szeptember 15-én alezredesi rendfokozattal szerelt le a rendőrségtől. 2002-ben az MSZP országos listáján került a parlamentbe, 2006-ig tevékenykedett országgyűlési képviselőként.

(A Privátkopó több csatornán próbált kapcsolatba lépni Doszpottal, hogy az üggyel összefüggésben felmerült kérdésekre válaszokat kapjon, azonban a cégvezető a cikk megjelenéséig nem reagált a megkeresésekre.)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat