Ma: 2024.07.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Kapcsolat
Ezek a mai fiatalok: megkéselték a kutyát és a gazdáját is
Privátkopó 2023. 11. 20. 10:15:00

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két fiatalkorú fiúval és társaikkal szemben, akik 2022 őszén, Csepelen, egy szóváltást követően elpusztítottak egy kutyát és életveszélyesen megsebesítették a gazdáját is. A vádirat szerint a sértett férfi 2022. október 1-jén, éjszaka, a Budapest XXI. kerületben sétált staffordshire terrier fajtájú kutyájával. A sértett szóváltásba keveredett egy 5 fős társasággal, amelynek a vádlottak, egy 16 és egy 17 éves fiatalkorú fiú és két felnőtt férfi is a tagjai voltak, és velük volt az egyik férfi, szintén staffordsire fajtajegyekkel bíró kutyája is.

A szóváltás közben a két kutya egymásnak ugrott és marakodni kezdett, mire a vádlottak előrántották a náluk lévő késeket, és veréssel, illetve az ő, és kutyája megölésével fenyegették meg a sértettet. Ezt követően az egyik késes támadó megrúgta a sértettet, aki ennek következtében a földre esett, közben a többiek megszurkálták a kutyáját, a két eb azonban folytatta a marakodást. Miután a sértett felállt, elindult a viaskodó kutyákhoz, hogy szétválassza őket, ekkor azonban a 16 éves fiú többször is megszúrta őt, majd a 17 éves társa is beleszúrt, miközben a vádlottak kioltották a sértett kutyájának az életét.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a támadókat állatkínzás vétségével és - a két fiatalkorút társtettesként, a két felnőttet bűnsegédként elkövetett - emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottakkal szemben börtön- és fiatalkorúak börtöne büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, annak megállapítását indítványozva, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók. Az egyik, büntetett előéletű felnőtt vonatkozásában a főügyészség indítványozta továbbá két korábbi, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését is.

A vádlottak korábban letartóztatásban voltak, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt állnak.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat