Ma: 2024.04.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Szabadnapos rendőr fékezte meg a pisztollyal lövöldöző támadót
Privátkopó 2024. 03. 01. 7:25:00

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfival szemben, aki 2021 nyarán - előzmény nélkül - rátámadt egy fiatal nőre és egy férfira, és a gáz-riasztó pisztolyát elsütötte. A támadót végül egy arra járó szabadnapos rendőr fékezte meg.A vádirat szerint a vádlott 2021. július 4-én, este, kábítószerektől befolyásolt állapotban, a főváros XVII. kerületében sétált, amikor a járdán szembe jött vele egy fiatal nő és egy férfi. Az elkövető megfordult, követte őket, amit a fiatalok észleltek, ezért megpróbáltak kitérni. A vádlott azonban - minden előzmény nélkül - futni kezdett feléjük, miközben azt kiabálta, hogy „beszóltak” neki, és ezzel megbántották.

A fiatalok próbálták megnyugtatni a férfit, illetve meggyőzni arról, hogy nem mondtak semmit, a vádlott azonban rájuk támadt. A férfi megrúgta a fiatal férfit, majd elővett egy gáz riasztópisztolyt - aminek tartására nem volt engedélye -, amit a nő mellkasától kb. 40 centiméterre tartva elsütött.

Ezt követően a támadó a nyakánál fogva megragadta a nőt, a földre vitte és leszorította. A fiatal férfi azért, hogy társát kiszabadítsa, ököllel arcon ütötte a támadót, aki ennek hatására elengedte a nőt. A sértettek ekkor menekülni kezdtek a vádlott elől, akit egy arra járó civil ruhás rendőr feltartóztatott, és a kollégái kiérkezéséig visszatartott.

A bántalmazás következtében a megtámadott nő könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 32 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és vele szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat