Ma: 2021.10.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Hanyatt lökte ismerősét és teljes erővel a fejére taposott
Privatkopo.info 2021. 10. 19. 7:49:00

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a bíróság a börtönbüntetést 8 évre súlyosította, továbbá a vádlott bűnösségét - életveszélyt okozó testi sértés helyett - emberölés bűntettének kísérletében állapította meg az ismerősét az utcán durván bántalmazó férfi ügyében. A törvényszék - a megyei főügyészség vádiratától eltérően - az ismerősét az italboltból kirángató, majd a betonjárdán hanyatt lökve fejére taposó, koponyáján életveszélyes sérüléseket okozó férfi bűnösségét életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki. A bíróság szerint a vádlott nem akarta a sértett halálát.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság nem értékelte azt, hogy a vádlott a kirívóan durva cselekményével létfontosságú testtájékot támadott. A sértett fejének a betonjárda közeli elhelyezkedése és megtaposása az elkövető testsúlya, fizikai ereje, valamint erőkifejtése alapján egyaránt arra utal, hogy tudatában volt a halálos eredmény bekövetkezésének lehetőségével, de ez iránt közömbös maradt.

A Debreceni Ítélőtábla osztotta a fellebbviteli főügyészség indítványát, és a vádlott bűnösségét emberölés bűntettének kísérletében mondta ki. A bíróság álláspontja szerint a vádlott a durva erőszak céltudatos alkalmazásával belenyugodott a sértett halálának lehetőségébe. Az általános és az egyéni büntetési célok eléréséhez vele szemben hosszabb tartamú börtönbüntetés és mellékbüntetés kiszabásáról határozott.

Az ítélet jogerős.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat