Ma: 2021.10.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Őrizetben a fiktív számlázást irányító könyvelő
Privatkopo.info 2021. 10. 14. 9:59:00

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki Makó és környéki zöldségkereskedők fiktív számlákkal történő ellátását szervezte és irányította, illetve könyvelte.A megalapozott gyanú szerint több Makó és környéki zöldségkereskedő fogadott be Lengyelországból történő petrezselyem beszerzéssel összefüggésben fiktív számlákat. A valótlan tartalmú számlákkal azt a látszatot keltették, mintha a zöldséget belföldről szerezték volna be, csökkentve ezzel fizetendő áfájukat.

A számlabefogadó cégek többségének könyvelését a gyanúsított végezte, ő egyeztetett a cégek ügyvezetőivel abban, hogy mikor, milyen módon kerüljön sor a fiktív számlák kiállítására. A gyanúsított szervezte és irányította azt is, hogy az ukrán lakcímmel rendelkező ügyvezetők cégei mikor, milyen tartalommal állítsák ki a fiktív számlákat.

A 2020. év júliusa és 2021. év októbere közötti időszakban mintegy 17 cég fogadott be a gyanúsított irányítása mellett valótlan tartalmú számlákat és helyezett levonásba közel 180 millió forint összegű áfát jogosulatlanul.

Az üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség - az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel - indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat