Ma: 2024.02.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Impresszum
Két főorvosnőt és egy főnővért gyanúsítanak vesztegetés elfogadásával a BRFK nyomozói
Privátkopó 2023. 11. 25. 5:45:00

Egy idős asszony ellátásáért kért pénzt a szakdolgozó, további egymillió forintért pedig idősotthoni elhelyezést ígért egy olyan budapesti intézményben, ahol rokona volt az igazgató.A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán a napokban fejezték be az egyik fővárosi kórház főnővére és két orvosa elleni nyomozást.

Az eljárás adatai szerint L. Krisztina 2020 augusztusában egy idős asszony ápolásáért cserébe - annak ellenére, hogy az társadalombiztosítás ellátásaira jogosult volt - a lányától 170 ezer forintot kért, és meg is kapta. Az akkor 46 éves főnővér állítása szerint az egyhavi díjat a kórházi ápolásért cserébe két, az osztályon dolgozó főorvossal, egy gyógytornásszal és tíz ápolóval kívánta elosztani.

Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzése alapján  a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya rendelt el nyomozást vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt.

Kiderült, hogy a főnővér azt is felajánlotta a beteg lányának, hogy egymillió forintért elhelyezteti a nénit egy idősek otthonában, ahol az édesanyja az igazgató.

A nyomozók L. Krisztina lakásán kutatást hajtottak végre, majd vesztegetés elfogadása bűntett és befolyással üzérkedés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A kórház két főorvosnőjét vesztegetés elfogadása bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ők nem tettek vallomást.

A nyomozók az eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségre.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat