Ma: 2022.05.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Impresszum
Kevesellte a fűnyírásért kapott pénzt, önbíráskodás miatt emelt vádat az ügyészség
Privatkopo.info 2022. 01. 18. 11:24:00

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 18 éves diósjenői fiatallal szemben, aki a korábbi fűnyírásért járó pénzt követelte 72 éves megbízójától, majd erőszakkal elvett tőle 2000 forintot.A 18. életévét néhány hónappal korábban betöltött fiatalt 72 éves ismerőse megkérte, hogy egy kis fizetség ellenében nyírja le a füvet portáján. A munka elvégzését követően a házigazda 500 forintot adott át a fiatalnak, azzal, hogy később még kiegészíti azt.

2021. július 15-én, 9 óra körüli időben a fiú elment a sértetthez és elkérte a szerinte korábban kialkudott 5000 forint munkadíjat. Az idős házigazda csak 1000 forintot akart fizetni, ezért rövid szóváltás után a fiatal lefogta a sértett kezét, mellényének zsebéből kivett két 1000 forintos bankjegyet, majd távozott.

Az ügyészség önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat a fiatal felnőtt ellen, amelyben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, azzal, hogy a bíróság a próbaidő tartamára helyezze őt pártfogó felügyelet alá.

A pártfogó felügyelet célja a bűnismétlés kockázatának csökkentése: a pártfogó felügyelő az elkövető közösségben történő ellenőrzésével, és irányításával, támogató tevékenységével elősegíti annak megakadályozását, hogy a pártfogolt ismételten bűncselekményt kövessen el, továbbá segítséget nyújt neki a társadalmi beilleszkedéséhez, az ehhez szükséges szociális készségek kialakításához és feltételek megteremtéséhez.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat