Ma: 2023.01.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Ukrajnában fogták el a debreceni pénzváltókat kirabló grúz férfit - társát még keresik
Privátkopó 2022. 12. 07. 8:34:00

Egy debreceni bevásárlóközpont parkolójában történt rablás 2019. október 7-én, délelőtt. Egy pénzváltó alkalmazottjait támadta meg három férfi. Bántalmazták őket, elvették a náluk lévő készpénzt, majd egy személyautóval elmenekültek a helyszínről.A hajdú-bihari bűnügyesek nagy erőkkel az elkövetők keresésébe kezdtek. Egy órán belül megtalálták a meneküléshez használt gépkocsit, majd a minden részletre kiterjedő, kitartó nyomozati cselekmények eredményeként beazonosítottak két grúz férfit, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 46 éves Chukhua Zviad és 32 éves társa ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A körözés alapján a fiatalabb férfit az ukrán hatóságok elfogták és kiadatási eljárás keretében 2022. december 5-én átadták a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A grúz állampolgár gyanúsítotti kihallgatása megtörtént, a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A nyomozás adatai szerint a férfi kapcsolatba hozható egy Nyíregyházán történt pénzváltó kirablásával is.

Chukhua Zviad ellen jelenleg is elfogatóparancs van érvényben. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a fényképen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, az jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon (Debrecen, Kossuth utca 20.), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat