Ma: 2023.11.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Gyorsított eljárásban ítélték el a szomszédja megölésével fenyegetőző férfit
Privátkopó 2023. 09. 28. 10:08:00

A Nógrád Vármegyei Főügyészség bíróság elé állított egy 24 éves ecsegi férfit, aki telefonon azzal fenyegette a rendőrséget, amennyiben a rendőrök nem intézkednek, akkor megöli a szomszédját.A férfi régóta rossz viszonyban állt a két házzal arrébb lakó szomszédjával. 2023. július 23-án háromszor is összevesztek, majd az ittas vádlott felhívta a 112-es segélyhívót és a Miskolci Hívásfogadó Központ diszpécserével közölte, hogy „vagy csinálnak valamit a szomszédjával, vagy meg fogja őt gyilkolni, és a házat is rágyújtja”.

A fenyegetést a rendőrség komolyan vette, és a betelefonáló férfit előállították.

Az elkövetéskor a férfi ittas volt. Az önhibából eredő ittasság nem menti az elkövetőt, hiszen az alkohol hatása közismert, ezért aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedhet, így tettéért teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik, sőt, az ittas elkövetés súlyosító körülménynek számít.

Aki abból a célból, hogy a rendőrséget vagy más állami szervet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, erőszakos bűncselekményt követ el, megvalósítja a terrorcselekmény bűntettét. Ha ilyen cselekménnyel fenyegetőzik, a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettét követi el.

Mivel a vádlott a betelefonáláskor a szomszédja megölésével fenyegetéssel arra akarta kényszeríteni a rendőrséget, hogy az ő akarata szerint intézkedjenek, a Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfit terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt bíróság elé állította, és vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A bíróság elé állítás a büntetőeljárások gyorsabb befejezését lehetővé tevő jogintézmény. Az ügyészség a gyanúsítottat a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állíthatja, ha  a bűncselekményre a törvény tízévi szabadságvesztésnél nem súlyosabb büntetést rendel, az ügy megítélése egyszerű, a bizonyítékok rendelkezésre állnak és az elkövetőt tetten érték vagy a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Mivel a feltételek maradéktalanul fennálltak, a Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően a bíróság elé állított férfit 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerős.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat