Ma: 2024.03.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Impresszum
A „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre a 14 éves nevelt lányát megerőszakoló cigányt
Privátkopó 2023. 11. 27. 10:48:00

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi szexuális bűncselekményt követett el kiskorú nevelt lánya sérelmére.A férfi - a vádlott - a nagybátyja és egyben a nevelőapja is volt a 2004 februárjában született lánynak. A soproni ingatlanban velük élt a lány édesanyjának korábbi kapcsolatából született további két kiskorú gyermeke is.

2018 szeptemberében a vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a 14 éves lányt. Veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről. A cselekmény következtében a lány teherbe esett, amelyet egészségügyi ellátás keretében megszakítottak.

A vádlott ezután is többször fenyegette, valamint bántalmazta nevelt lányát. 2018 decemberében, valamint 2019 júliusában legalább öt alkalommal, szintén erőszakkal kényszerítette szexuális cselekmény eltűrésére, amelynek következtében a lány ismét terhes lett. Egészségügyi ellátás keretében ezt a terhességet is megszakították.

Azon a napon, amikor a férfi egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetése letöltését megkezdte, a lány és az édesanyja feljelentést tettek.

A Győri Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

A vádlott fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A terhelt cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen jellegű bűncselekmény miatt 2014 decemberében és 2019 júniusában is már elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben.

Az ítélet ellen a vádlott és a védője felmentés érdekében fellebbeztek.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés törvényes.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat