Ma: 2023.12.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Továbbra is letartóztatásban az időseket fosztogató bűnözők
Privátkopó 2023. 09. 25. 10:01:00

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon csalás bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen tettesek ellen 2023 májusában, egy 82 éves bátaszéki asszony bejelentése alapján. Az idős nő házába két férfi jutott be, miután ingatlan ügynökként bemutatkozva, 50 000 forintos támogatást ígértek. A beszélgetés során megszerezték az idős házaspár félretett pénzét, 1 500 000 forintot, majd azzal együtt távoztak.A nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, majd országos koordináció indult a jellemzően sorozat-bűncselekmény elkövetőinek azonosításához.

A beszerzett bizonyítékok és az összefogás eredményeként a szekszárdi rendőrök 2023. június 15-én, Kaposváron és Böhönyén intézkedés alá vonták a gyanúsítottakat

A gyanú szerint a két férfi áprilisban, Nagykanizsán, majd májusban, Bonyhádon és Zalaegerszegen is megkárosított hasonló módszerrel idős személyeket. Többször a sértettek hozzátartozójának (vejének, fiának, unokájának) vittek pénzt, tartozás fejében. Pénzváltást kérve tudták meg, hol találják az idősek a pénzüket, majd a figyelmüket elterelve ellopták azt. Máskor önkormányzati dolgozónak mondták magukat és rezsi visszatérítés meséjével jutottak a kisebb-nagyobb összegekhez.

Az egyik férfi egyedül is követett el bűncselekményeket idősek sérelmére Barcson és Kaposváron. Egyik helyen önkormányzati dolgozóként, a másikon a „tartozásos” mesével sikerült pénzhez jutnia.

A nyomozók a 35 éves kaposvári M. Attilát, és a 46 éves szenyéri B. Zoltánt elfogásukat követően előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vételüket követően kezdeményezték letartóztatásukat. A férfiak jelenleg is börtönben vannak.

Az ügy vizsgálata során további két sértettet is felkutattak a nyomozók, akiket szintén ez év májusában károsított meg a páros. Nagykanizsán egy 92 éves, míg Nagymányokon egy 82 éves asszonyt csaptak be.

A hétből háromszor csak az idősebb férfit, a többi esetben mindkettőjüket meggyanúsították kifosztás bűntett illetve lopás bűntett elkövetése miatt.

A két férfi a sértetteknek összesen 3 790 000 forint kárt okozott.

Az ügyben a szekszárdi nyomozók befejezték az eljárást és a keletkezett iratokat a napokban befejezési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldték meg.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat