Ma: 2023.02.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
6 év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során
Privátkopó 2023. 02. 03. 6:17:00

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 26 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az előállítása miatt kiérkező rendőrök jogszerű intézkedésének ellenállt. Ennek során az élettársát és 1 éves gyermekét élő pajzsként tartotta maga előtt, majd egy késsel fenyegetőzött, amelynek nyelével az egyik rendőrt meg is ütötte. A bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.A vádirat szerint a vádlottal szemben 2020 őszén más ügyben - lopás vétsége miatt - volt folyamatban büntetőeljárás, amelyben indokolttá vált a férfi gyanúsítotti kihallgatása. Az e célból történő előállítása érdekében, 2020. október 1-jén, szolgálati gépkocsival három rendőr jelent meg a férfi jászapáti lakcímén.

Az eljáró rendőröknek ajtót nyitó háztulajdonos úgy nyilatkozott, hogy a vádlott nincs otthon. Ezt követően a rendőrök ellenőrizték az ingatlant, és észrevették a szivacs alatt bujkáló vádlottat, akit felszólítottak arra, hogy jöjjön elő. A vádlott ekkor fennhangon közölte, hogy őt a rendőrök nem viszik sehova, majd hátulról átkarolta a kisgyermeket kezében tartó élettársa nyakát, és az ágyra rántotta őket. Ezután a családtagjait szorosan maga előtt tartva, fenyegetőzve kiabált, utalva arra, hogy a rendőrökben, vagy magában kárt fog tenni. Az egyik rendőr ekkor megragadta, és szétfeszítette a férfi karját, így a nőnek a gyermekkel együtt sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából, majd ők el is hagyták a helyiséget.

Ezt követően a vádlott az egyik párna alól hirtelen előrántott egy konyhakést, amelynek nyelével megütötte a hozzá közelebb álló rendőr karját, majd a kést felemelve és a feje mögött tartva öngyilkossággal fenyegetőzött. Az egyik rendőr a szolgálati LED lámpájával ekkor a vádlott szemébe világított, ami a férfit megzavarta, a kezét a szeme elé tartotta, mire a rendőrök őt nyomban lefegyverezték és megbilincselték.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádirata alapján lefolytatott tárgyalás eredményeként, az illetékes bíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 6 év végrehajtandó börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, valamint 3 év foglalkozástól eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott terhére, súlyosításért, elsősorban hosszabb tartamú börtönbüntetés, valamint a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetése érdekében.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat