Ma: 2023.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Alvó utasokat fosztott ki a villamoson egy román cigány
Privátkopó 2022. 11. 26. 7:00:00

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű, 34 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki idén tavasszal, a 4-6-os villamoson több alvó utast is kifosztott, tőlük pénztárcát, illetve mobiltelefonokat tulajdonított el. A cigány jelenleg is letartóztatásban van.A vádirat szerint a vádlott 2022. április 10-én, hajnalban a 4-6-os villamoson, a Margit-sziget és Margit-híd budai hídfő megállója között felfigyelt egy alvó utasra. A vádlott kihasználta a férfi védekezésre képtelen állapotát, benyúlt a kabátzsebébe és onnan eltulajdonította a sértett pénztárcáját, amelyben a férfi személyes okmányai, bankkártyái, továbbá 150 000 forint készpénz és némi valuta volt.

Hat héttel később, 2022. május 22-én, hajnalban a vádlott ismét kifosztotta egy alvó utastársát a villamoson. A Margit-híd budai hídfő és Mechwart-liget megállók közötti szakaszon leült az alvó férfival szemközti ülésre, majd kivette a sértett kezében tartott 70 000 forint értékű mobiltelefont, amit zsebre tett, majd távozott.

Néhány nap múlva, 2022. május 25-én a Jászai Mari tér és a Margit-híd szigetbejáró közötti útszakaszon lépett oda egy alvó férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kiemelte a sértett mintegy 460 000 forint értékű mobiltelefonját.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a hasonló bűncselekmények miatt korábban már büntetett 34 éves férfit, mint különös visszaesőt, 3 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A kerületi ügyészség emellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottat határozott időre utasítsa ki Magyarország területéről.

A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat