Ma: 2022.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Impresszum
Kiszolgáltatott férfiak kizsákmányolásával gyanúsítják
Privatkopo.info 2022. 05. 25. 6:51:00

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki kiszolgáltatott helyzetben lévő férfiakat kizsákmányolt és munkára kényszerített.A nyomozás adatai szerint a férfi 2018-tól megjelent különböző hajléktalanszállókon és az ott tartózkodó személyeknek munkát ajánlott azzal a hamis ígérettel, hogy ellátást, élelmet, szállást és némi pénzt fognak kapni a munkájukért.

A férfi és az apja a munkára fogott személyeket emberhez nem méltó lakhatási körülmények között tartotta, megfelelő élelmiszerellátást nem biztosítottak, velük különböző, az ingatlanok körüli munkákat végeztettek, mezőgazdasági és egyéb idénymunkára szervezték be őket. A gyanúsított és az apja az általuk ígért, illetve a másnál végzett munkájuk után járó bért nem fizette ki a sértetteknek, velük szemben verést helyeztek kilátásba, továbbá megtiltották az ingatlan elhagyását.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel - amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés - alapos okkal lehet tartani attól, hogy a gyanúsított elérhetetlenné válna, a megkezdett bűncselekményt tovább folytatná, valamint a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené.

A gyanúsított apjának letartóztatását a bíróság korábban elrendelte.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat