Ma: 2023.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Bűnözés a nagyvilágban
Közel félmilliárddal károsította meg ügyfeleit egy csaló férfi - ilyen az „olajos szakma”
Privatkopo.info 2022. 05. 06. 8:11:00

Jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki hatvannyolc sértettnek okozott kárt. Pénzük kedvező befektetését ígérte, ám erre sem szándéka, sem lehetősége nem volt. Börtönbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott a vádhatóság.A vádirat szerint a férfi független biztosításközvetítőként megbízotti jogviszonnyal rendelkezett egy brókercégnél, illetve 2010. szeptember 3. napjától 2018. július 10. napjáig egy kft. ügyvezetőjeként állt a brókercéggel szerződéses jogviszonyban.

Az elkövető az ügyfeleknek olajba, illetve devizakereskedésbe való befektetések révén magas hozamot ígért. Ezzel a sértetteket meggyőzte, hogy a pénzüket átadják azért, hogy a kedvező hozamú ügyletekbe fektesse be, majd a szerződés lejártakor a hozammal együtt fizesse vissza.

A férfi az első pénzátvételt követően a sértettek többségét sikeresen meggyőzte arról, hogy a befektetett tőkét és annak hozamát ne kérje vissza, hanem azt újra fektesse be. A férfi a sértettektől átvett pénzt nem fektette be, a befektetésekre módja sem volt, az eleve nem állt szándékában. A vádlott a sértettektől átvett pénzt a saját céljaira fordította, illetve az újabb sértettek befizetéseiből teljesített visszafizetést a korábbi ügyletek sértettjeinek.

Amikor a sértettek a pénzük, illetve a hozam kifizetését kérték, a férfi valótlan indokokra hivatkozva halogatta a kifizetést. Több sértettnek azt állította, hogy külföldi tárgyalás miatt nem tud intézkedni, az európai uniós szabályok nehezítik a kifizetést, illetve a pénzmosással, és a terrorizmus finanszírozásának megakadályozásával kapcsolatos szabályokra hivatkozott.

A csaló férfi a hatvannyolc sértett közül egy kisbéri férfinak 35 760 000 forint, egy másik kisbéri férfinak 39 000 000 forint, egy budapesti férfinak 36 000 000 forint, egy komáromi férfinak 15 000 000 forint kárt okozott, míg összesen 485 973 000 forint a kárérték.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, pénzbüntetésre, és 186 784 000 forint vagyonelkobzásra ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a sértettek kárát térítse meg.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat