Ma: 2022.05.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Külföldi szerződést ígérve csapta be a fiatal focista szüleit - tízmilliót húzott le róluk
Privatkopo.info 2022. 05. 19. 8:11:00

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy bécsi egyesülethez ígért szerződést a 15 éves szegedi fiú szüleinek. Még a felkészítését is vállalta - csakhogy az osztrák klubnál nem is hallottak róla.A vádirat szerint az egyik főváros közeli kisvárosban élő férfi egy helyben ismert focista révén került kapcsolatba a Szegeden sportoló fiúval és szüleivel 2018-ban. A család a fiú labdarúgó pályafutását külföldön képzelte el. A vádlott felmérte a fiú képességeit, majd felvázolta a szülőknek, hogy 32 ezer euró kell a bécsi szerződéshez, továbbá az egyik szülőnek ki kell költöznie. Ennek eléréséhez közel 4 hónapos fizikai és mentális felkészítést is szükségesnek tartott. A férfi ígérete szerint 2018 nyarán a klubbal tanulmányi szerződést kötnek, amelynek keretében az osztrák egyesület havi 2500 eurót fizet, plusz 500 euró lakhatási támogatást nyújt. Ehhez kezdésként 25 000 euró - akkori árfolyamon 7,8 millió forint - egyszeri befizetése szükséges, amit a szülők átadtak a férfinak.

A vádlott a felkészítést megtartotta, azt állítva, hogy az abban segédkező korábbi első osztályú focistának is kell 220 ezer forint, aki valójában ingyen segített. Mindezeken túlmenően a szülőktől 2018 tavaszán 2,2 millió forintot is kölcsönkért magáncélra, azzal a valótlan indokkal, hogy azt a magyar labdarúgást fellendítő projekt megvalósítására fogja fordítani.

A valóságban a vádlottat a bécsi foci klubnál nem ismerték, a pénzt be sem fizethette, mivel az egyesület szabályai szerint a szerződésnek ilyen feltételei nincsenek.

A vádlott a sértetteknek 10,2 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottat üzletszerűen elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolja.

A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat