Ma: 2023.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Közérdekű címek, telefonszámok
„Madámpénz”: kiszolgáltatott nőkkel és kiskorú lányokkal tartatták ki magukat a „tudjukkik”
Privátkopó 2022. 11. 29. 8:12:00

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 53 és egy 56 éves nő, valamint az utóbbi élettársa ellen, akik mások - köztük kiskorúak - prostitúciós tevékenységéből tartatták ki magukat. A vádirat szerint a két nő - és egyikük élettársa - a 2019-2020 években nem rendelkezett állandó, bejelentett munkahellyel, rendszeres törvényes jövedelemmel. Megélhetésüket abból biztosították, hogy - többek között kiskorú, illetve kiszolgáltatott helyzetben lévő - nők prostitúciós tevékenységét „felügyelték”, illetve egyes esetekben irányították a főváros V. kerületében.

A prostitúciós tevékenységet végző sértettek az általuk megkeresett összegeknek a két nő által előre meghatározott részét, úgynevezett „helypénz” vagy „madámpénz” címén kellett kifizetniük a felügyelt terület használata fejében. A sértettek ügyfelei jellemzően belvárosi szállodák külföldi vendégei voltak.

Az egyik nő élettársa, egy 56 éves férfi, rendszeresen, telefonon keresztül beszámoltatta a párját arról, hogy az adott napon melyik sértett végez prostitúciós tevékenységet a felügyelete, illetve irányítása alatt, és abból milyen bevétel származott. A férfi az élettársát és az egyik kizsákmányolt sértettet rendszeresen szállította a gépkocsijával, és a prostitúciós tevékenységből származó jövedelmet együtt élték fel.

Az 53 éves nő négy sértett - köztük egy kiskorú -, míg az élettársak öt sértett - köztük két kiskorú - nő kizsákmányolásában vettek részt. Volt olyan sértett, aki gyermekotthonból szökött el és kezdett prostitúcióba, illetve a vádlottaknak voltak olyan társaik is, akik a saját, érzelmileg kihasznált párjaikat ajánlották fel prostitúcióra. Ellenük elkülönített büntetőeljárás folyik.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben minősített emberkereskedelem bűntette, kitartottság, üzletszerű kerítés, gyermekprostitúció kihasználása miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és velük szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A két nő bűnügyi felügyelet alatt áll, a férfi más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat