Ma: 2024.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Mankóval közlekedő 71 éves asszonyt rabolt ki egy debreceni „navajonki”
Privátkopó 2023. 02. 21. 13:12:00

A Debreceni Járási Ügyészség súlyosabban minősülő rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a helyi férfival szemben, aki fényes nappal támadta meg és rabolta ki áldozatát.A vádirat szerint az elkövető 2020. október 10-én, 10 óra 50 perckor, egy Debrecen belvárosához közeli lakótelepen sétált, amikor utolérte az egészségi állapota miatt mankóval haladó sértettet.

A férfi meg akarta szerezni a 71 éves asszony értékeit, ezért meglökte őt és kirúgta a mankóját. Az asszony a földre esett, a vádlott pedig kihasználta a védekezésre képtelen helyzetét és kivette táskájából a pénztárcát, majd sietve távozott. A közelben átnézte az ellopott pénztárcát, a benne lévő 27 000 forint készpénzt eltette, a tárcát pedig az okiratokkal együtt eldobta.

Az elkövető bántalmazása következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. Pénztárcáját az iratokkal együtt visszakapta, a férfi elfogása után pedig a rendőrség az ellopott pénzből közel 7000 forintot lefoglalt. A sértett a debreceni rendőrség nyomozása során kérte a meg nem térült kárának megfizetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfit súlyosabban minősülő rablás bűntettével és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje, továbbá kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

Vádiratában a járási ügyészség mértékes indítványt is tett, eszerint ha az elkövető a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, úgy a bíróság 10 év és 6 hónap fegyházbüntetést szabjon ki és 11 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat