Ma: 2024.07.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Médiaajánlat
Automata fegyverekkel lőttek a rendőrökre Mórahalomnál - viszonzás helyett menekülésre kaptak parancsot a határvédők
Privátkopó 2023. 09. 27. 6:33:00

Betolakodók rálőttek egy szerb-magyar közös járőrcsoportra a határ délvidéki oldaláról Mórahalom közelében; senki sem sérült meg - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), kedden.Mórahalom térségében egy négytagú szerb-magyar közös járőrcsoport legalább négy egyes lövést, majd több rövid, Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük leadott sorozatlövést észlelt az ideiglenes biztonsági határzárnál csütörtökön, 22 óra 30 perckor.

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból; senki sem sérült meg.

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

A szerb és a magyar hatóságok a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartottak. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

Újabb eset: ketten is fegyvert fogtak a rendőrökre - és őket sem lőtték agyon

Őrizetbe vettek egy fiatalkorú, magát török származásúnak mondó férfit, aki Mórahalom térségében, a határkerítésen átmászva fegyverrel fenyegette a rendőröket - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A határkerítés távfelügyeleti rendszerét kezelő rendőrök szeptember 25-én, 9 óra körül észleltek Mórahalom térségében egy kisebb csoportot, amelynek tagjai létrán másztak át szerb oldalról a határkerítésen. A helyszínre irányított két határvadász és a rendőrjárőr a határkerítések közötti manőverúton akart intézkedni a feltartóztatott fiatalkorú betolakodóval és társával szemben, míg harmadik társuk a létra tetején maradt.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi elővette a ruházatába rejtett működőképes maroklőfegyvert, azt csőre töltötte és a tőle egy-két méterre lévő, intézkedni kívánó rendőrökre fogta. Eközben a harmadik férfi a kerítéshez támasztott létráról Szerbia felől fenyegette lőfegyverrel a rendőröket.

A fenyegetés miatt a rendőri intézkedés meghiúsult, a három férfi visszamászott a kerítésen Szerbiába.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat