Ma: 2024.05.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Idős házaspárt raboltak ki a cigányok Móron
Privátkopó 2023. 02. 24. 5:47:00

A Fejér Vármegyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt indítványozta három férfi letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint 2023. február 2-án, Móron kiraboltak egy idős házaspárt.A nyomozás adatai szerint a férfiak éjjel, egy óra körül befeszítették a házaspár házának ajtaját, bementek a házba, ott kutatást végeztek. A zajra a ház hálószobájában alvó férfi felébredt és kiment az előszobába, a gyanúsítottak ekkor a fejére egy kabátot dobtak. A sértett ennek hatására elesett, őt az egyik férfi a fejénél fogva a földre szorította, eközben pedig a két társa a lakóépület helyiségeit átkutatta. A férfiak a zajra felébredő idős asszony fejére szintén egy ruhadarabot tettek, majd 10 000 000 forint készpénzzel távoztak a helyszínről.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel - amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés - megalapozottan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől. Mivel a cselekményt visszaesőként követték el, feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. Megalapozottan lehet tartani továbbá attól, hogy a gyanúsítottak a tettestársaikkal, illetve a sértettekkel történő kapcsolatfelvétellel a bizonyítást veszélyeztetnék, továbbá a sértetteket megpróbálnák jogellenesen befolyásolni.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat