Ma: 2022.05.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Az áfát és a járulékokat jól védték - lecsapott a NAV az őrző-védő bűnszervezetre
Privatkopo.info 2022. 05. 27. 5:54:00

Közel 260 millió forint adót és járulékot nem fizetett be az a vagyonvédelemmel foglalkozó borsodi bűnszervezet, amelyet a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az elkövetők letartóztatásba, illetve bűnügyi felügyelet alá kerültek.A szervezet több száz vagyonőrt foglalkoztatott strómanok vezette „bukócégeken” keresztül, megrendelőiknek őrző-védő szolgáltatást nyújtottak. A számlázási lánc alján működő „eltűnő” társaságok az áfát és az alkalmazottak utáni járulékokat nem vallották és nem is fizették be. A bűnbanda többszintes, cégvezetőkből, ügyintézőkből álló céghálóját beszervezett könyvelők és bérszámfejtők is segítették.

A NAV nyomozói a bűncselekmény felderítésére 17 helyszínen kutattak egyszerre, ingatlanokat vettek zár alá, gépjárműveket, bankszámlákat foglaltak le, összesen 130 millió forint értékben. A bűnszervezet vezetője fegyvert is tartott, őt nagytestű kutyákkal őrzött ingatlanjában a NAV MERKUR Bevetési Egysége fogta el.

Az akcióban öt személyt állítottak elő, hallgattak ki és vettek bűnügyi őrizetbe. A NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz.

A bíróság három gyanúsított letartóztatását, két személy bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az ügyben az elfogást követő napokban további hat embert gyanúsítottak meg bűnsegédként.

A bűnbanda tevékenységéről tavaly tényfeltáró cikkben számolt be a Privátkopó bűnügyi hírportál.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat