Ma: 2024.03.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Oxigénpalackhoz kötötte a beteg asszonyt a cigány, aztán kifosztotta
Privátkopó 2023. 12. 04. 10:50:00

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban, őrizetbe vétele alatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki egy oxigénpalackhoz kötött idős nőtől vette el a pénzét.  A vádirat lényege szerint a vádlott tudta, hogy a mozgásszervi megbetegedésben, illetve tüdőbetegségben szenvedő, oxigénpalackhoz kötötten élő sértett egyedül él egy Barcshoz közeli faluban, aki kora és egészségi állapota miatt az ágyból felkelni, mozogni is csak rövid ideig képes.

A vádlott ezt kihasználva 2023 őszén bement a sértett házába, ahol az idős asszony a gyógyszerei bevétele után lefeküdt aludni. A sértett azonban felébredt a vádlott mozgására, akit felelősségre vont az ottléte miatt, majd megkérte, hogy távozzon. A vádlott ennek ellenére magához vette a sértett készpénzét, majd kisietett a házból.

Az idős és beteg asszony megpróbálta visszaszerezni értékeit, azonban az utcára kiérve a megerőltetéstől elszédülve a földre zuhant. Az egyik falubeli azonban meghallotta az asszony segélykiáltását, és végül értesítette a rendőröket.

Az ügyészség a vádlottat őrizetbe vétele után a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért őt 3 év és 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását is.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat