Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Privátkopó 2024. 06. 10. 7:01:00

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indítványára hivatali vesztegetés bűntette miatt tartóztatta le a bíróság azt a külföldi férfit, aki meg akarta vesztegetni a rendőröket.A nyomozó ügyészség tájékoztatása szerint a harmincas éveiben járó román férfi 2024. május 28-án, délután, ittas állapotban, egy zalai étteremben garázda magatartást tanúsított, ezért rendőri intézkedésre került sor vele szemben.

A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi intézkedés közben 1 millió forintot ajánlott az eljáró rendőröknek azért, hogy hivatali kötelességüket megszegve a megkezdett intézkedést fejezzék be és engedjék őt szabadon.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsítottat 2024 februárjában minősített csalás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így a jelen ügy tárgyát képező bűncselekményt - valamint a Keszthelyi Rendőrkapitányság által nyomozott garázdaságot - próbaidő hatálya alatt követte el.

Mivel a terheltet a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés sem tartotta vissza az újabb bűncselekmények elkövetésétől, továbbá Magyarországon bejelentett lakcímmel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén kivonná magát az eljárás alól.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának megfelelően elrendelt.

A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat