Ma: 2023.02.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
157 embert vert át - előtte 282 rendbeli csalás miatt ítélték el
Privátkopó 2023. 02. 08. 9:10:00

A Pécsi Járási Ügyészség 157 rendbeli csalás miatt emelt vádat egy harminc éves férfi ellen, aki internetes hirdetésekre jelentkezve csapta be a sértetteket.A vádlottat 2021-ben 282 rendbeli csalás miatt szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet szerint elkövetési módszere az volt, hogy olyan sértettek internetes hirdetéseire jelentkezett, akik különböző termékeket kerestek. A vádlott azt állította, hogy a keresett termékkel rendelkezik és ígéretet tett a termék megküldésére a vételár átutalása után. A férfi a keresett dolgokkal nem rendelkezett, azokat így nem is tudta volna megküldeni, a sértetteket becsapta, amivel az volt a célja, hogy a vételárként kért összeghez hozzájusson.

A vád szerint a vádlott még az ellene folyó eljárás alatt, 2020 szeptemberében elhatározta, hogy folytatja a csalásokat. Rendszeres jövedelme nem volt, arra úgy tett szert, hogy újabb és újabb hirdetésekre jelentkezve állította, hogy rendelkezik a keresett játékkal, elektronikai, műszaki cikkel és kérte a vételár előre utalását. Több bankszámlát használt a csalásokból származó pénzek fogadására, néhányat kifejezetten e célból nyitott.

A férfi 157, az ország különböző részein élő személyt csapott be, az egyes sértetteknek 2.000 és 91 000 forint közötti összegű kárt okozott, az összes kár több mint 1.700.000 forint.

A csalásoknak az vetett véget, hogy a vádlott megkezdte korábban kiszabott szabadságvesztésének letöltését.

A vádlott cselekményei közül a legsúlyosabb büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat