Ma: 2024.07.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Médiaajánlat
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Privátkopó 2024. 07. 02. 11:06:00

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza azzal a Budapesten praktizáló, külföldi állampolgárságú orvossal szemben, aki szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette betegét.A férfi felnőtt-háziorvosként ügyeletet látott el egy fővárosi kerületi egészségügyi szolgáltatónál, ahol  2021. július 21-én, délután megvizsgált egy női beteget. A vizsgálat során a férfi nem tartotta be a higiéniai és az orvosszakmai szabályokat. Emellett az orvosi hivatásából adódó hatalmi helyzetével visszaélve a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet arra kényszerítette, hogy eltűrjön a vizsgálat keretébe nem illő, szexuális tartalmú érintéseket is.

A vádlott a bűncselekmények elkövetésének időpontjában és az azt követő időszakban is olyan kóros elmeállapotban - súlyos agyi organikus károsodás talaján kialakult súlyos személyiségzavar - szenvedett, amely képtelenné tette cselekménye társadalomra veszélyességének felismerésében, illetve abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfival szemben gyógykezelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra és kényszergyógykezelés alkalmazását indítványozza.

A vádlott jelenleg más ügyben áll kényszergyógykezelés alatt.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságon júniusban tartott előkészítő ülésen a férfi nem ismerte be a bűnösségét. A bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

A kényszergyógykezelés a társadalom védelme és a terhelt gyógyítása érdekében, az ilyen esetekben a törvény kötelező rendelkezése alapján alkalmazandó, határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat