Ma: 2021.10.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
14 és fél év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy időskorúakat kifosztó férfit
Privatkopo.info 2021. 10. 25. 9:56:00

Az elkövetők - magukat vízszerelőnek kiadva - három időskorú sértett otthonából több mint 15 millió forintot tulajdonítottak el. Az ügyészség vádirata alapján a bíróság egy többszörösen büntetett, 53 éves férfit 14 év és 6 hónap fegyházbüntetésre, társát 5 év és 6 hónap börtönbüntetésre ítélt.A két férfival szemben a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vádirat szerint a módszerük az volt, hogy vízszerelő szakembernek adták ki magukat, és vízszerelési munkálatokra hivatkozással jutottak be az időskorú sértettek lakásába. Ezután az egyikük a konyhában tartotta a sértettet azzal az ürüggyel, hogy a szerelési munkálatok alatt a vízcsapot nyitva hagyva, a vizet folyamatosan folyatni kell. A másik elkövető ezt kihasználva, a sértettek megtakarított pénzét keresve átkutatta a lakást.

Az 53 éves férfi a vád szerinti első bűncselekményt egy ezidáig ismeretlen társával követte el. Az elkövetők a fenti módszerrel, 2019. június 19-én egy Budapest II. kerületi társasházban lakó 79 éves nő otthonából 10 700 000 forintot tulajdonítottak el.

Ezt követően, 2019. szeptember 05-én az 53 éves vádlott 46 éves vádlott-társával két időskorút fosztott ki az otthonukban. Mindkét sértett ugyanabban a Budapest XX. kerületi társasházban lakott, egyikük 98 éves, a másik pedig 83 éves volt az elkövetés idején.

A vádlottak hozzájuk is úgy jutottak be, hogy vízszerelőnek adták ki magukat, majd a fent írt módszerrel az egyik sértett otthonából mintegy 3 600 000 forint készpénzt, a másik időskorú áldozatuktól pedig csaknem 2 000 000 forint készpénzt loptak el.

A nyomozók a két vádlottat még aznap elfogták, a két XX. kerületi sértettől eltulajdonított pénzt náluk megtalálták, lefoglalták, majd az időskorú sértetteknek visszaadták. Az első esetben eltulajdonított több mint 10 millió forint azonban nem térült meg.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben több rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróságon. A bíróság a lefolytatott bizonyítás alapján az 53 éves, többszörös visszaeső férfit 14 év és 6 hónap fegyházbüntetésre, és 500 000 forint pénzbüntetésre ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét pedig kizárta. 46 éves társával szemben a bíróság 5 év és 6 hónap börtönbüntetést, valamint 300 000 forint pénzbüntetést szabott ki.

Az ítélet nem jogerős.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat