Ma: 2021.10.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Bátonyterenyei nincstelen lett a Dunakanyar Rádió tulajdonosa - a Trimedio Csoport környékén valóságos cégtemető alakult ki az elmúlt években
Privatkopo.hu 2020. 12. 02. 22:20:00

Egy rádiócsatornát működtető társaság tulajdonost és ügyvezetőt váltott. Ez önmagában nem címlapos hír. Az viszont már érdekessé teszi az információt, hogy az új tulajdonos egy magánszemély, mégpedig egy Nógrád megyei nincstelen, akinek a cégnyilvántartásban feltüntetett állandó lakcíme egy ipari célú épületben van. A Dunakanyar Rádiót üzemeltető céggel szemben jelenleg három végrehajtás van érvényben. Úgy tűnik, a korábbi tulajdonos a fizetési kötelezettség alól próbál ezzel a trükkel kibújni. Nem először.2020. november közepén új tulajdonos jelent meg a Dunakanyar FM 94.1 rádiót - amelynek adása több mint 50 Pest megyei településen fogható, mintegy 150-160 ezer embert ér el - működtető Dunakanyar Rádió Kft.-ben. Egy magánszemély, akire az addigi tulajdonos, a számos társaságot magába foglaló Trimedio Csoport zászlóshajója, a Trimedio Invest Zrt. átruházta a rádiós cég üzletrészének 100 százalékát, így a férfi egyszemélyes tulajdonosa lett a rádiófrekvenciát birtokló kft.-nek.

A Dunakanyar Rádió Kft. mérlegadatai szerint a társaság 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is veszteséggel zárta az évet.

A Dunakanyar Rádió Kft.-vel szemben jelenleg három jogerős végrehajtás van érvényben. 2018.06.07-én egy budapesti közjegyző, 2020.07.06-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Hátralékkezelési Osztálya, míg 7 nappal a tulajdonosváltást követően, 2020. november 20-án egy siófoki közjegyző rendelt el végrehajtást a kft. ellen.

A Trimedió Investtől szerezte meg a kft.-t Horváth - vajon mennyit fizethetett érte?

Az új tulajdonos, a 34 éves Horváth Tamás a Nógrád megyei Bátonyterenyén él. Állandó lakcíme egy ipari célú ingatlanba van bejelentve. „Tudomásom szerint itt csak egy cég található, amelynek én vagyok az ügyvezetője, évtizedek óta senki nem lakik az épületben” - mondta a Privatkopo.hu-nak annak a vállalkozásnak a vezetője, amelynek székhelye megegyezik Horváth lakcímével. „Tamás? Rádiócsatornát vett? Kizárt. Legtöbbször annyi pénze sincs, hogy a sörét kifizesse a kocsmában” - jegyezte meg egy másik helyi lakos.

                                          Az új rádiótulajdonos hajléka

A férfi (aki a cégnyilvántartás szerint korábban egyetlen vállalkozásban sem rendelkezett érdekeltséggel), ha már Budapesten járt, karácsony előtti nagybevásárlást tartott cégekből, ugyanis azon a napon, amikor a Dunakanyar Rádiót megszerezte, a Trimedio Club Card néven induló, majd több névváltoztatáson átesett, az adásvételkor BENIMO Food Kft. néven nyilvántartott társaságot is „megvette”. A BENIMO Food tulajdonosi jogait 2016 októberéig a Trimedio Music Kft., 2018 novemberéig pedig a Trimedio Invest Zrt. gyakorolta, majd a cég üzletrésze a Benimo Invest Group Zrt.-hez került, ettől a társaságtól „vásárolta meg” Horváth, aki egy füst alatt átnevezte a vállalkozást (jelenleg TOMMASTER Kft. néven fut), és a székhelyét is megváltoztatta, a bátonyterenyei „lakcímére” jelentette át.

                       Már nem Bakoss László a rádióscég igazgatója

A Trimedio Csoport - amely könnyűzenei magazint és cd-ket jelentet meg, valamint énekeseket, zenekarokat menedzsel, televíziós produkciókat készít - környékén az elmúlt években valóságos cégtemető jött létre: a „problémás”, adósságokkal terhelt, kínossá vált társaságok jellemzően ukrán és szerb nincstelenek nevére kerültek, akik aztán elérhetetlenné váltak a magyar hatóságok számára. Erről bővebben a következő cikkében számol be a bűnügyi portál.

A Privatkopo.hu az elmúlt napokban több alkalommal, több kérdéssel kereste a Trimedio Csoport vezetőit, akik egyetlen alkalommal sem reagáltak.

(folytatjuk)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat