Ma: 2024.07.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Sportautót, ingatlanokat, több tízmillió forintot foglaltak le a Völner-családnál
Privátkopó 2022. 11. 25. 8:21:00

Egy 320 lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautót, valamint egy szintén piros Mini Cooper Countryman All4-t is lefoglalt a rendőrség Völner Pál korrupcióval vádolt fideszes ex-államtitkár fiától. Szeptemberben, amikor kiderült, hogy bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vettek, Völner azt mondta, „történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül”.A méregdrága Porsche mellett lefoglalták Völner 26 éves fiának másik autóját, egy szintén piros Mini Cooper Countryman All4-t, továbbá ötmillió forint készpénzt, 3,3 millió forintot a bankszámlájáról, egy Budapest VII. kerületi lakást, két ingatlant Győrág közelében, valamint cégének üzletrészét.

Lefoglalták Völner feleségének három bankszámláját (rajta 8,5 millió forinttal), Lexus RX450H típusú terepjáróját, egy résztulajdonában álló Budapest VI. kerületi lakást és egy nyergesújfalui ingatlanát. Szintén zárolták Völner egyik lányának bankszámláját közel 34 millió forinttal, illetve másik lányának üzletrészét egy gazdasági társaságban.

Völner Pált 2022 decemberében hallgatták ki gyanúsítottként, egy héttel azután, hogy korrupciógyanú miatt lemondott államtitkári posztjáról. A vád szerint Völner igazságügyi államtitkárként a Schadl Györgytől, vagyis a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül fogadott el kenőpénzt, 2021 júniusáig legalább 83 millió forintot. Schadlt novemberben tartóztatták le.

Az ügyészség szerint Schadl százmilliókat, sokszor az osztalék 100 százalékát szedte el a végrehajtóktól cserébe azért, hogy Völner Pál államtitkár segítségével kinevezték őket.

Schadlre tíz, Völnerre pedig nyolc év börtönt kér a főügyészség.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat