Ma: 2022.10.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Több százmillió forinttal károsították meg a költségvetést
Privatkopo.info 2022. 10. 21. 6:43:00

A Heves Megyei Főügyészség - más személyek mellett - vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki többéves fiktív számlázási tevékenysége során összesen 355 millió forintra tett szert jogtalanul.A vádirat szerint a bűnszövetség vezetője - az I. rendű vádlott - 2014-ben pénz ígéretével rávette az irányítása alatt dolgozó férfit - akivel jelen üggyel összefüggésben az eljárást megszüntették - arra, hogy alapítson két céget, továbbá egy gazdasági társaság üzletrészeit is megvásároltatta vele, annak ellenére, hogy a férfi nem akart és nem is volt képes arra, hogy a cégekkel gazdasági tevékenységet végezzen.

Az I. rendű vádlott ezek után rávette ismerősét, hogy nyisson bankszámlát, illetve ügyfélkaput a cégeknek, majd adja át neki az ezekkel való rendelkezéshez szükséges kódokat, így egyértelművé téve azt, hogy ki is irányítja a cégeket valójában. A bűnszövetséget vezető azért alapíttatta meg és íratta ismerőse nevére a cégeket, hogy azok nevében kiállított valótlan tartalmú és alakilag hamis számlákat tudjon a rendelkezésére bocsátani olyan gazdasági társaságok vezetőinek, akik jogosulatlanul csökkenteni akarták a vállalkozásaik általános forgalmi adó fizetési kötelezettségét.

A bűnszövetség vezetője 2015-ben összeismertetett két ügyvezetőt azért, hogy a férfi cégvezető segítségével a cége nevében kiállított valótlan tartalmú számlákat szerezzen meg a női vádlott által vezetett gazdasági társaság részére, így a vádlottak valótlan tartalmú hirdetési és reklámtevékenységről szóló számlákat állítottak ki és fogadtak be a könyveléseikbe annak ellenére, hogy valós szolgáltatásnyújtás nem történt.

Az I. rendű vádlott 2015-ben több mint 340 millió forintot vetetett fel ismerősével, illetve vett fel saját maga a megalapíttatott cégek bankszámlájáról abból az összegből, amelyet a fenti két gazdasági társaság egyike utalt át a valótlan tartalmú számlák kifizetésének a színlelése céljából.

A bűnszövetség vezetője 2020-ben a vele szemben elrendelhető vagyonelkobzás meghiúsítása érdekében több személyt rávett arra, hogy írjon alá egy olyan valótlan tartalmú adásvételi szerződést, mely szerint megvásárolta, más esetben eladta az ő és rokona tulajdonában álló ingatlant, melyre ezen ügyletek alkalmával több személy részére haszonélvezeti jogot is alapíttatott.

A Heves Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat összesen kilenc személlyel szemben.

A vádhatóság a bűnszövetség vezetőjével szemben arra tett indítványt, hogy amennyiben beismeri a terhére rótt bűncselekményeket, akkor a bíróság vele szemben 6 év szabadságvesztést és 6 év közügyektől eltiltást szabjon ki, továbbá 355 millió forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást. Az ügyben további két vádlottal szemben indítványozott letöltendő szabadságvesztést az ügyészség.

További friss információk
Két bosszúszomjas nő, plusz némi alkohol, „csodákra” képes
Családi tragédia Ajkán
Kútba zuhant és meghalt egy hároméves gyerek Hatvanban
Ittasan karambolozott a hévízi fideszes alpolgármester
Vádat emeltek a nagymama ellen, aki a tilos jelzés, valamint az érkező vonat ellenére a sínekre hajtott, emiatt két unokája meghalt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat