Ma: 2022.10.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Elfogták a Hős utcai emberölés elkövetőit: nyereségvágyból végeztek áldozatukkal
Privatkopo.info 2022. 10. 21. 6:14:00

Lakástűzről tettek bejelentést 2022. október 19-én, 9 óra körül, Budapest X. kerületében, a Hős utcából. Az ajtót a szomszédok törték be, a lakásban megtalálták az ott lakó 67 éves asszony holttestét. A gyanús körülményekre tekintettel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. A szemle során a felismerhetetlenségig összeégett elhunyton fojtogatás nyomait, mellkasán több szúrásnyomot találtak; a lakás felgyújtásával feltehetően a bűncselekmény nyomait próbálták eltüntetni. Míg a bűnügyi technikusok a helyszíni nyomokat rögzítették, az életvédelmi nyomozók minden részletre kiterjedő adatgyűjtést folytattak és kihallgatták a lehetséges tanúkat. Az információdarabkák összeillesztése során felmerült egy férfi személye, őt azonban nem találták otthon. Hajtóvadászatot indítottak utána, amelynek eredményeként 20 óra körül - a holttest felfedezése után 11 órával - a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai közreműködésével, a Keleti pályaudvar közelében, egy rokona lakásán ütöttek rajta és élettársán. 

A rendőrök pillanatok alatt megbilincselték a férfit és a nőt, akiknek esélyük sem volt az ellenállásra. A Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központba állították elő őket, ahol az életvédelmi nyomozók a 48 éves S. Ferencet nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki még az éjszaka. Az elé tárt bizonyítékok hatására a gyanúsított belátta, hogy nincs értelme tagadni. Beismerő vallomásában elmondta, hogy ismerte áldozatát, aki korábban többször kisegítette anyagilag. Mivel úgy tudta, hogy az asszonynak sok pénze van, október 18-án, este, szó nélkül benyitott hozzá, majd késével többször megszúrta a nőt. Átkutatta mozdulatlan áldozata lakását, és az ott talált pénzzel és mobiltelefonnal távozott, a kést és a lakáskulcsot pedig elrejtette. 

Másnap reggel élettársával tért vissza a bűncselekmény helyszínére, hogy eltüntessék a nyomokat. Magukhoz vették a kulcsot, a lakást ismét átkutatva találtak még pénzt, majd több helyen meggyújtották a berendezést. Rokonaiknál próbáltak elrejtőzni - amíg este a rendőrök el nem fogták őket.

Az élettársat, a 36 éves M. Renátát bűnpártolás és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályán. A nő részben beismerő vallomást tett. A nyomozók megtalálták és lefoglalták az elkövetéshez használt kést, az eltulajdonított, összetört mobiltelefont és a pénz egy részét.

A párt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

További friss információk
Két bosszúszomjas nő, plusz némi alkohol, „csodákra” képes
Családi tragédia Ajkán
Kútba zuhant és meghalt egy hároméves gyerek Hatvanban
Ittasan karambolozott a hévízi fideszes alpolgármester
Vádat emeltek a nagymama ellen, aki a tilos jelzés, valamint az érkező vonat ellenére a sínekre hajtott, emiatt két unokája meghalt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat