Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Privatkopo.hu 2020. 12. 13. 8:11:00

Augusztus 10-én, hajnalban, Bár községben álló kastélyában elégett egy milliárdos nagyvállalkozó, akit azt megelőzően brutális cigánybűnözők hónapokig fogva tartottak, fenyegettek, bántalmaztak, hermetikusan elzárták őt a külvilágtól, a gyermekeitől, a barátaitól. Tették mindezt annak érdekében, hogy az üzletember többmilliárdos vagyonát megszerezzék. A férfinak két, felnőttkora elején járó lánya van, akik hónapokon keresztül kétségbeesett jelzéseket adtak a hatóságok felé, hogy megmentsék édesapjukat. Hiába. A Privatkopo.hu magánnyomozói június közepén kapcsolódtak be az ügybe, onnantól végigkísérték a fiatal hölgyek küzdelmét, információkkal, jogi tanácsokkal segítették őket harcukban. A bűnügyi portál a következő hetekben cikksorozatban lebbenti fel a fátylat arról a nemtörődöm, lélektelen, szakmaiatlan, számos esetben törvénysértő „ügyintézésről”, amely a tragédiával végződő ügy „kezelését” jellemezte a hatóságok, a hivatalok részéről. A cikkben megszólaló örökös keresztnevét - a védelme érdekében - megváltoztattuk.„Évek óta folyamatosan próbáltunk segítséget kérni a nővéremmel a Budapest Főváros Kormányhivatala XII. Kerületi Hivatala Gyámügyi Osztályától. 2018 végén volt az első alkalom, amikor jeleztük, hogy kétes életvitelű nők jelentek meg apa környezetében, akik ellopták az értéktárgyait (karórákat, televíziót, műszaki cikkeket, stb.), rendszeresen pénzeket - milliós nagyságrendben - húztak le róla” - mesélte a Privatkopo.hu-nak a milliárdos lánya, Anikó. „Apát nagyon megviselte anya halála, lelkileg összezuhant, látszódott rajta, hogy szellemileg már nem olyan friss, mint korábban volt, ezért nagyon megijedtünk és a nővéremmel közösen elindítottuk a folyamatot, hogy gyámság alá helyezzék. Végül kaptunk egy határozatot a gyámhivataltól, amelyben gyakorlatilag az állt, hogy mivel apa el tudta mondani, hogy a medencetérben falfűtés van, ezért a kérelmünk nem indokolt, és hagyták, hogy apát továbbra is fosztogassák a prostituáltak.”

2019-ben már annyira eldurvult a helyzet, hogy a szomszédok jelezték a gyámhivatalnak, valamit végre kezdeni kéne már a férfival, aki már annyira „problémássá” vált, hogy több alkalommal tettek feljelentést ellene a botrányos viselkedése miatt, de továbbra sem csinált senki semmit. 2019 októberében elmeorvos szakértő vizsgálta meg az üzletembert, aki megállapította, hogy szellemileg nem 100 százalékos. „Ennek ellenére a gyámhivatal úgy ítélte meg, hogy ez nem befolyásoló tényező, és még mindig hagyták, hogy az apára rátelepedő prostituáltak tovább fosztogassák őt. Másfél év alatt közel százmillió forint tűnt el nyomtalanul apa bankszámláiról” - fűzte hozzá Anikó.

2020 februárjában, amikor a férfi a pszichiátriára került, a lányai megint elmentek a gyámhivatalba és ismét kérték a segítségüket. „Elmondtuk, hogy nagy a baj, mert apa már nem tudja ellátni a cégvezetői feladatait, a kft.-je elvesztette az adószámát, mert nem nyújtott be adóbevallást és éves beszámolót, de ez még mindig nem volt elég indok a hivatal számára, ezért ismét elutasították a kérelmünket. Május elején aztán felbukkantak a cigánybűnözők. Néhány nappal később szóltak nekem, hogy Makai Zsolt Facebook-oldalán megjelent egy videó, a felvételen az volt látható, hogy a cigánybűnözők jókedvűen fürdőznek apa villájának medencéjében.”

Amikor Anikó megnézte az említett videót, azonnal a villához ment, de az apjára rátelepedett bűnbanda egyik tagja, Kiss József nem engedte be a házba. A lány felhívta a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányságát. „A rendőrök azt közölték velem, hogy „felsőbb utasításra” nem mehetek be, miközben be voltam jelentkezve az ingatlanba. Azt mondták, hogy tegyek feljelentést a rendőrkapitányságon, illetve keressem fel a történtek miatt a gyámhivatalt. Még aznap megjelentünk a rendőrkapitányságon, de annak ellenére, hogy ők javasolták, nem engedtek feljelentést tenni. Néhány nappal később elmentünk a gyámhivatalba, ismét indítványoztuk apa gyámság alá vételét, mert úgy ítéltük meg, hogy a kifosztását kizárólag ilyen módon lehet megakadályozni.”

A Privatkopo.hu bűnügyi portál 2020. június 16-án, majd június 22-én megjelent cikkeiben számolt be arról, hogy brutális cigánybűnözőkből álló banda hálózta be a pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdost. Budapest Főváros Kormányhivatala XII. Kerületi Hivatala Gyámügyi Osztálya 2020. június 24-én elrendelte az üzletember ideiglenes gondnokság alá helyezését. A gyámhivatal részéről Hőbe Krisztián gyámügyi szakügyintéző járt el az ügyben, a nagyvállalkozó ideiglenes hivatásos gondnokaként László Albertet jelölték ki.

„Folyamatosan próbáltam az ideiglenes gondnoknál elérni, hogy találkozhassam apával, naponta hívogattam őt ennek érdekében. Akár egy beszélő papagáj, újra és újra ismételgettem, hogy apával akarok találkozni. László Albert minden alkalommal elutasított: „most nem ér rá”, „most éppen vidéken van”, „most éppen nem alkalmas”, „ő most nem tud ott lenni”, stb. Egyszer aztán addig piszkáltam, amíg ideges lett és közölte: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”. Szó szerint ezt mondta, hogy a politika miatt nem láthatjuk az édesapánkat. Erről is hangfelvétellel rendelkezünk” - magyarázta Anikó.

             Rendszám nélküli kamionokkal hordták el a színesfémet

„Folyamatosan jeleztem az ideiglenes gondnoknak, hogy apám cégének telephelyéről kamionokkal szállítják el a hasznosításra ott tárol fém- és műanyag hulladékokat. Heteken keresztül készítettünk felvételeket a bűncselekményről, amelyeken az volt látható, hogy a szállításokat rendszám nélkül tehergépjárművekkel végezték, továbbá az, hogy egy rakás kétes figura ott intézkedett. László Albert annak ellenére, hogy folyamatosan tájékoztatva lett a bűncselekményekről, az égvilágon semmit nem tett a vagyon megóvása érdekében. Mindig volt valami kifogás, hogy miért nem intézkedik. A kisujját sem mozdította, hogy megakadályozza a több százmillió forintos érték ellopását. Annak ellenére, hogy 15 napon belül teljes leltárt kellett volna készítenie a vagyonról, csak augusztus 12-én, tehát apám halála után szólt, hogy menjünk a telephelyre és készítsünk leltárt. Ez egy szerdai nap volt. A cigánybűnözők előző hét péntekjén fejezték be a telephely „kipucolását”. Elmentünk és leleltároztuk a gazt. Közben telefonon beszélt Kiss Józseffel, és úgy tárgyalt vele, mintha a beosztottja, a szolgája lenne a bűnözőnek: „jaj, persze, Kiss úr, hát hogyne, úgy lesz, most itt vagyunk a telephelyen”. Szinte jelentett neki. Végig azt éreztem az ideiglenes gondnokkal kapcsolatban, hogy nem apánk érdekeit, valamint a halála után nem a mi érdekeinket képviseli, hanem a cigánybűnözőkét" - folytatta a fiatal nő.

Az örökösök számos alkalommal tettek írásos panaszt a XII. kerületi gyámhivatalnál, amelyekben az ideiglenes gondok tevékenységét kifogásolták - de nem történt semmi. Azt a választ kapták, hogy „ez egy bonyolult ügy, ők (a gyámhivatal munkatársai) ilyennel még nem találkoztak, próbálnak helyesen cselekedni”. Ennyi.

„Az autóm apám villájának garázsában állt. A forgalmiban tulajdonosként az én nevem szerepelt. Többször szóltam az ideiglenes gondnoknak, hogy szeretném elhozni a gépkocsimat, mire ő azt mondta, hogy ebben nem tud segíteni nekem. Aztán beszélt a cigánybűnözőkkel, akik az üzenték vele, hogy az autóm, ami a saját nevemen van, az én tulajdonom, „még vita tárgyát képezi”.  Azóta sem kaptam vissza. Sem a gyámhivatal, sem az illetékes rendőrkapitányság nem intézkedett az ügyben” - mondta Anikó. A rendőrség később öt - M. István, a cége, illetve a lánya tulajdonát képező - személygépkocsi forgalmi engedélyét foglalta le. Az örökösök többször kérték az okmányokat a BRFK nyomozóitól, akik hónapokkal ezelőtt lefoglalták azokat. Mindhiába. Az értékes autók a garázsban porosodnak, papírok hiányában használhatatlanok.

                        Kétes alakok a telephelyen, folyik a lopikázás

M. István több cég tulajdonosa volt. A halála után a lánya felfigyelt arra, hogy a gyámhivatal egyik gazdasági társaság vonatkozásában sem jegyeztette be ügygondnokként az ideiglenes gondnokot, László Albertet, pedig ez kötelessége lett volna. „Amikor ezt szóvá tettem, azt mondta László, hogy intézi. Eltelt két hét, nem történt semmi. Megint felhívtam, azt mondta, már folyamatban van. Újabb hetek teltek el anélkül, hogy változás történt volna a cégjegyzékekben. Július végén, augusztus elején azt hazudta, már jelezte a cégbíróságnak, hogy ideiglenes gondnokként kizárólag ő járhat el apám nevében. Bementem a Pest megyei és a fővárosi cégbíróságra, mindkét helyen azt közölték, hogy semmilyen megkeresés nem érkezett hozzájuk az ideiglenes gondnok részéről. Felhívtam László Albertet, hogy kérdőre vonjam, erre azt reagálta, hogy márpedig ő bejelentette a cégbíróságon a társaságok képviseletében beállt változást. A cégbíróságokon viszont ismételten azt a tájékoztatást kaptam, hogy az ideiglenes gondnok nem terjesztett elő változás bejegyzése iránti kérelmet. Másnap felkerestem Lászlót, aki hebegett-habogott, valami olyasmit mondott, hogy félreértett valamit, de most már tényleg jelezni fogja a cégbíróságnak, hogy őt rendelték ki apám ideiglenes gondnokaként. Mondanom sem kell, semmit nem tett. Ez egyébként azért lett volna fontos, mert szinte minden vagyonelem apám cége nevén van, és az ideiglenes gondnoknak a vagyon megvédése lett volna a legfontosabb feladata. A cigánybűnözők bizonyíthatóan tettek lépéseket annak érdekében, hogy megkaparintsák apám több milliárdos vagyonnal rendelkező cégét, az, hogy ez nem sikerült nekik, nem az ideiglenes gondnoknak köszönhető. László Albert többször is durván megszegte a kötelességét és végig hazudott nekem” - közölte a fiatal nő.

Az üzletember vagyonának leltározása során is komoly problémák merültek fel.

„Az ingatlanokban végrehajtott leltározások során nem vették fel azokat a vagyontárgyakat, amelyek az én tulajdonomat képezték, így például az elhunyt édesanyám ékszereit sem, amelyeket én örököltem. Ezek összességében több tízmillió forint értéket képviseltek. Ezeket egyszerűen kihagyták a jegyzőkönyvekből, mintha nem is lettek volna. Mondanom sem kell, mindet ellopták. Ami szembeötlő a leltárról felvett jegyzőkönyvekben, hogy szinte minden tárgyat 5-10-20 ezer forintra értékeltek. Például volt egy hatalmas, gyönyörű ólomkristály csillár, amely szerintem alsóhangon 5 millió forintot ért, de arra is rámondták, hogy 20 ezer forint. Egy milliós értékű antik bútorra azt írták, hogy 16 ezer forint. Apám több százmilliót érő könyvgyűjteményét darabszámra fel sem tüntették, azt írták a jegyzőkönyvbe: „könyvgyűjtemény, 300 ezer forint”. Ott 500 ezer forint alatt darabonként sem volt könyv. És sorolhatnám. Általánosságban elmondható, hogy minden vagyontárgyat messze a valós értékük alatti áron vettek jegyzőkönyvbe” - magyarázta Anikó.

Óriásit hibázott abban is az ideiglenes gondok - és a rendőrség is -, hogy hagyta, hogy a cigánybűnözők azt követően is a nagyvállalkozó Bár községben lévő kastélyában maradjanak, hogy az épület öt napon belül négyszer gyulladt ki (de talán közelebb áll a valósághoz, ha azt írjuk, hogy felgyújtották), amelynek következtében M. István a tűzben lelte halálát, az ingatlan pedig teljesen leégett. László Albert még akkor sem távolította el a bűnbandát, hagyta, hogy szinte mindent ellopjanak, tönkretegyenek. Ebben is súlyos felelősség terheli őt. Ahogyan a rendőrséget is, amely a gyanús tűzesetek után nem zárta le a kastélyt.

Kiss József és Makai Zsolt minden vitás helyzetben azt a - független írásszakértő vizsgálata szerint hamisított - meghatalmazást lobogtatták, amelyet állításuk szerint a nagyvállalkozótól kaptak, hogy a nevében eljárjanak, őt céges ügyekben képviseljék. Csakhogy: a meghatalmazás az ideiglenes gondnok kirendelésével érvényét vesztette. A megbízó augusztus 10-én bekövetkezett halálával ez hatványozottan igaz volt. Ennek ellenére a cigánybűnözők még hosszú ideig használhatták az elhunyt ingatlanjait, vagyontárgyait, lophattak és rombolhattak - háborítatlanul. Sem az ideiglenes gondnok, sem a bűnügyi hatóságok nem tettek semmit ennek megakadályozása érdekében, noha pontosan tudták, hogy többszörösen büntetett előéletű, erőszakos bűnözőkkel van dolguk. A felelősségük vitathatatlan a károk bekövetkezésében.

A megállapodás szerint a megbízási díj abben az esetben is megilleti a Megbízottakat, amennyiben a Megbízó elhalálozna - Makaiék mindenre gondoltak...

„Makai bandája először apám XII. kerületi villájában táborozott, aztán amikor megjelent a Privatkopo.hu első cikke, június közepén, gyorsan leköltöztek a bári kastélyba, vitték magukkal apámat is. Ahogy a tüzeket megcsinálták Bárban, és apám elhalálozott a második gyújtogatás következtében, nyomban visszajöttek a budapesti házba” - magyarázta az örökös. „Néhány nap múlva felhívtak a XII. kerületi rendőrkapitányságról azzal, hogy most azonnal induljak el a fővárosba, hozzak magammal biztonsági embereket, mert a cigányokat kirakják a villából. Éjfél körül még felhívtam a nyomozót, hogy akkor most indulnánk, mire ő közölte velem, hogy ne tegyük, mivel beszélt az ideiglenes gondnokkal, László Alberttel, aki azt mondta neki, hogy Makai és az emberei maradhatnak a házban, ő engedélyezi azt a számukra. Tehát még egyszer: apa ekkor már nem élt. László Albert feltételezésem szerint összejátszhatott Makaiékkal."

                                                         Fotó: illusztráció

A cigánybűnözők megrongálták, működésképtelenné tették a XII. kerületi villa riasztórendszerét és biztonsági kameráit. Számítógépeket loptak el, az egyik luxusgépkocsi katalizátorát levágták. „Nincs meg apám 10 millió forintot érő arany Rolex órája, nincs meg a több milliós Omega óra, nincs meg anyukám nercbundája, az arany ékszerei, értékes antik bútorok tűntek el a házból. Ellopták Bárból a cserépkályhát. A faajtók betéteit szétbarmolták, azt hitték, hogy apám oda rejtett aranyakat. Ellopták a radiátorok faburkolatait, az ajtókról lelopták a kilincseket. Teljesen szétverték a fürdőszobát. Ehhez asszisztált az ideiglenes gondnok” - jegyezte meg M. István lánya.

A hölgy elmondta azt is, hogy az ideiglenes gondnok kirendelését követően történtek céges banki utalások, készpénzfelvételek, valamint értékpapír-beváltások is. „Amikor én ezekről tudomást szereztem, azonnal szóltam László Albertnek, aki annyit mondott: nem az ő dolga, nem rá tartozik. De akkor kire, ha nem rá? A bankszámlák ekkor már hatóságilag zárolva voltak, az ideiglenes gondnokon kívül más nem férhetett hozzá azokhoz. Teszem fel a kérdést: akkor lehet, hogy ő volt? Június 26-án egy Alexander Teletrade nevű kft.-nek 55 ezer eurót utaltak át - „projektelőleg” címén - apám egyik vállalkozásának bankszámlájáról. Abban az időpontban apám már gondnokság alatt állt. Kinyomoztuk, hogy a 2020. március 11-én alapított cégnek egy hivatásos prostituált az ügyvezetője. Szerencsére ezt a pénzt meg tudtuk menteni.”

A fiatal nő elmondta azt is, hogy sok, menet közben keletkezett tartozást nem fizetett meg az ideiglenes gondnok az édesapja vagyonából. Az adóhivatal felszólításaira sem reagált, ezért a cég számláját többször is inkasszózták. A végrehajtó felszólításait is figyelmen kívül hagyta, ami miatt szintén jelentős kárt szenvedett a vállalkozás. László Albert hanyagsága odáig fajult, hogy M. István augusztus elején bekövetkezett haláláig sem sikerült döntést hoznia abban a fontos kérdésben, hogy az üzletember havonta mennyi költőpénzt vehet fel a saját számláiról. Ezzel a férfit belekényszerítette egy olyan méltatlan helyzetbe, hogy a cigánybűnözők „tartsák el”, ezzel alapot szolgáltatva az esetleges pénzügyi követeléseiknek. „Kérdezem én: ez a hivatásos gondnok szakembernek meri nevezni magát?” - tette fel a költői kérdést Anikó.

A BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói és László Albert ideiglenes gondnok hozzáállásáról sokat elárul, hogy miközben cigánybűnözők sanyargatták a milliárdos nagyvállalkozót, folyamatosan fosztogatták őt, a legszükségesebb cselekménynek azt tartották, hogy egy előre megírt és kinyomtatott jegyzőkönyvvel a fővárosból Bár községbe autózzanak, és azt aláírassák az akkor még élő M. Istvánnal. Az irományban ez állt: „Én, M. István elismerem, hogy Kiss József, Makai Zsolt és… (itt megneveztek még néhány bűnözőt, akik Makaiék bandájába tartoztak) a barátaim, akik jót akarnak nekem. Engedélyeztem, hogy az ingatlanjaimban lakjanak. A Privatkopo.hu cikkei nem fedik a valóságot. Kijelentem, hogy nem történtek lopások, engem nem tartanak fogva, nem bántalmaztak, a cikkek tartalmával nem értek egyet. Helységnév, dátum, aláírás” Ezt a jegyzőkönyvet a nyomozók előre megírták a XII. kerületi rendőrkapitányságon, kinyomtatták és az ideiglenes gondnokkal karöltve elkocsikáztak Bárba, hogy aláírassák a férfival, és mint akik jól végezték dolgukat, kedélyes hangulatban visszatérjenek Budapestre. „Az aláírási ceremónián, apámmal egy szobában ott volt Makai Zsolt és a barátnője, Kiss József, valamint a fogdmegjeik: Makai Géza, Radics Antal, egy Kökény László nevű személy, meg még az Isten tudja, kik. Ebben a díszes koszorúban kellett volna azt mondania édesapámnak, hogy ami le van írva a papírlapra, az nem igaz, ezért azt nem írja alá… Azokkal körülvéve, azok szoros gyűrűjében íratták vele alá a dokumentumot, akiktől félt, akik elvették a telefonját, akik hermetikusan elzárták a külvilágtól, a gyermekeitől, a barátaitól. A rendőrök szerint ez így teljesen rendben van” - mondta Anikó.

A 62 éves M. István augusztus 10-én, hajnalban - több mint gyanús körülmények között - szó szerint elégett a bári kastélyában, amely öt napon belül négy alkalommal „gyulladt ki”. Jelenleg számos nyomozás folyik az üzletember utolsó hónapjaiban történtekkel összefüggésben. Gyűlnek a papírok, híznak az akták. Ahogy az ilyenkor lenni szokott.

Egy ember meghalt. Eltűnt több százmillió forintnyi vagyon. Azok, akik ezt megakadályozhatták volna, most azon munkálkodnak, hogy a seggüket védjék.

Hogy aztán holnap, jövő héten, jövőre vagy két év múlva ugyanígy járjanak el egy másik, hasonló ügyben…

(folytatjuk)

Korábbi cikkeink a témában:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=makaibanda&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=meszarosfolytatas&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=egymilliardosfurcsahalala&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=drpeczelyuzletikapcsolatai&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=barituzfurcsasagok&MN=Joghalo&LN=Hungarian

 

 

További friss információk
Autóbalesetet okozott és meghalt a főutat versenypályának gondoló Stétz Dániel korábbi Eb-bronzérmes MMA-harcos
Orosz rulettet játszott egy nagyatádi fiú, bele is halt
Újabb igazságügyi szakértő állítja: Szűcs Patrik okozta a debreceni halálos közúti balesetet
„Nekipattanás”: Szűcs Patrik a 112-es segélyhívó diszpécserének elismerte, hogy ő okozta a debreceni halálos közlekedési balesetet, ám most azon mesterkedik, hogy az elhunyt sofőrre tolja a felelősséget
Ellentámadásba lendült a debreceni tragédiát okozó milliárdoscsemete: Szűcs Patrik azt bizonygatná, hogy nem ő, hanem a baleset áldozata hibázott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat