Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
15 éves nevelt fiával szemben követett el szexuális erőszakot
Privátkopó 2023. 11. 16. 9:33:00

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a „férfi” büntetésének a súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben 15 éves nevelt fia volt az áldozat. A vádlottat - első fokon - szexuális erőszak bűntette, szexuális kényszerítés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Veszprémi Törvényszék.A vádlott 2019 decemberében egy online társkereső oldalon megismerkedett a 2006 januárjában született sértettel. A bizalmába férkőzött, neki lelki támaszt és pénzügyi segítséget is nyújtott. 2020 augusztusában megismerkedett a fiú édesanyjával is, akivel élettársi kapcsolatot létesített annak érdekében, hogy a kiskorúval kialakított bizalmas viszonyt megerősítse. 2020 novemberétől együtt éltek egy veszprémi albérletben.

A vádlott a gyermeket az édesanyja ellen hangolta, ajándékokkal, fenyegetéssel egyre nagyobb befolyásra tett szert fölötte. A férfi magatartása következtében a fiú az édesanyjától, barátaitól is eltávolodott, minden szabadidejét a férfival töltötte. Az elkövető ezt kihasználva 2020 decemberétől 2021 áprilisáig az érzelmi befolyása alatt álló gyermeket rendszeresen szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. Időközben az élettársi kapcsolat megromlott, a vádlott és a sértett édesanyja rendszeresen veszekedtek, esetenként dulakodtak is. Az édesanya az élettársa által a fia irányába tanúsított szülő-gyerek viszonyán túlmutató viselkedés egy részét észlelte, azonban nem tett semmit, hogy a fiát megvédje, viszont teljesen elhanyagolta őt.

A Veszprémi Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette, szexuális kényszerítés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, míg a nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette és pártfogó felügyeletet rendelt el. A férfit végleges hatállyal, a nőt 10 évre eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen az ügyész a férfi terhére súlyosítás, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. A nő vonatkozásában az ítélet első fokon jogerőre emelkedett.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

További friss információk
Autóbalesetet okozott és meghalt a főutat versenypályának gondoló Stétz Dániel korábbi Eb-bronzérmes MMA-harcos
Orosz rulettet játszott egy nagyatádi fiú, bele is halt
Újabb igazságügyi szakértő állítja: Szűcs Patrik okozta a debreceni halálos közúti balesetet
„Nekipattanás”: Szűcs Patrik a 112-es segélyhívó diszpécserének elismerte, hogy ő okozta a debreceni halálos közlekedési balesetet, ám most azon mesterkedik, hogy az elhunyt sofőrre tolja a felelősséget
Ellentámadásba lendült a debreceni tragédiát okozó milliárdoscsemete: Szűcs Patrik azt bizonygatná, hogy nem ő, hanem a baleset áldozata hibázott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat