Ma: 2023.11.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
15 éves nevelt fiával szemben követett el szexuális erőszakot
Privátkopó 2023. 11. 16. 9:33:00

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a „férfi” büntetésének a súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben 15 éves nevelt fia volt az áldozat. A vádlottat - első fokon - szexuális erőszak bűntette, szexuális kényszerítés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Veszprémi Törvényszék.A vádlott 2019 decemberében egy online társkereső oldalon megismerkedett a 2006 januárjában született sértettel. A bizalmába férkőzött, neki lelki támaszt és pénzügyi segítséget is nyújtott. 2020 augusztusában megismerkedett a fiú édesanyjával is, akivel élettársi kapcsolatot létesített annak érdekében, hogy a kiskorúval kialakított bizalmas viszonyt megerősítse. 2020 novemberétől együtt éltek egy veszprémi albérletben.

A vádlott a gyermeket az édesanyja ellen hangolta, ajándékokkal, fenyegetéssel egyre nagyobb befolyásra tett szert fölötte. A férfi magatartása következtében a fiú az édesanyjától, barátaitól is eltávolodott, minden szabadidejét a férfival töltötte. Az elkövető ezt kihasználva 2020 decemberétől 2021 áprilisáig az érzelmi befolyása alatt álló gyermeket rendszeresen szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. Időközben az élettársi kapcsolat megromlott, a vádlott és a sértett édesanyja rendszeresen veszekedtek, esetenként dulakodtak is. Az édesanya az élettársa által a fia irányába tanúsított szülő-gyerek viszonyán túlmutató viselkedés egy részét észlelte, azonban nem tett semmit, hogy a fiát megvédje, viszont teljesen elhanyagolta őt.

A Veszprémi Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette, szexuális kényszerítés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, míg a nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette és pártfogó felügyeletet rendelt el. A férfit végleges hatállyal, a nőt 10 évre eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen az ügyész a férfi terhére súlyosítás, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. A nő vonatkozásában az ítélet első fokon jogerőre emelkedett.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

További friss információk
Pesterzsébeti tragédia: az édesanya saját kezével próbálta kiszabadítani 9 éves kisfiát a beton alól
Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a volt bátonyterenyei képviselő - korábban kábítószeres ügy miatt gyűlt meg a baja a törvénnyel
Rendőrautóval ütközött Budapesten Pierre Woodman pornórendező
Két bosszúszomjas nő, plusz némi alkohol, „csodákra” képes
Családi tragédia Ajkán
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat