Ma: 2024.07.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Tiltott tárgyakat csempészett a börtönbe a biztonsági felügyelő
Privátkopó 2023. 12. 22. 5:05:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat négy személy ellen a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál. Egy büntetés-végrehajtási intézetben  dolgozó férfi - rokonán keresztül - illegális kapcsolatot tartott fenn az intézetben elhelyezett fogvatartottakkal.A vádirat lényege szerint egy büntetés-végrehajtási intézetben biztonsági felügyelőként dolgozó férfi 2021. november elejétől - rokonán keresztül - illegális kapcsolatot tartott fenn az intézetben elhelyezett fogvatartottakkal.

Ennek során az őrmester a rokona közvetítésével készpénzt fogadott el azért, hogy a fogvatartottak igényének megfelelően, tiltott tárgyakat, mobiltelefont és ahhoz tartozó töltőt vigyen be az intézetbe. A fogvatartottak alkalmanként 300 000 forintot adtak a tiltott tárgyakért cserébe, amiből a büntetés-végrehajtási dolgozó 100 000 forintot kapott. A fennmaradó összeget a rokona megtartotta magának.

A vesztegetési pénzre figyelemmel a biztonsági felügyelő a 2021. november 25-én kezdődő szolgálata megkezdésekor hivatali kötelességét megszegve egy, a szokásosnál kisebb méretű mobiltelefont és annak működtetéséhez szükséges eszközöket vitt be a büntetés-végrehajtási intézetbe. A hivatalos személynek minősülő felügyelő a tiltott tárgyakat azzal a szándékkal rejtette el, hogy azokat a szolgálata alatt a fogvatartottaknak átadja, akik a telefonnal meg nem engedett kapcsolatot kívántak fenntartani.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a nyomozó ügyészség a biztonsági felügyelő és rokona, valamint két fogvatartott ellen emelt vádat.

Vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje szabadságvesztés büntetésre a - több mint fél évig letartóztatásban lévő - büntetés-végrehajtási dolgozót és rokonát, valamint mindkét - azóta is jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltő - fogvatartottat.

A büntetés-végrehajtási őrmester szolgálati jogviszonya 2021. november 25-én megszűnt.

További friss információk
Autóbalesetet okozott és meghalt a főutat versenypályának gondoló Stétz Dániel korábbi Eb-bronzérmes MMA-harcos
Orosz rulettet játszott egy nagyatádi fiú, bele is halt
Újabb igazságügyi szakértő állítja: Szűcs Patrik okozta a debreceni halálos közúti balesetet
„Nekipattanás”: Szűcs Patrik a 112-es segélyhívó diszpécserének elismerte, hogy ő okozta a debreceni halálos közlekedési balesetet, ám most azon mesterkedik, hogy az elhunyt sofőrre tolja a felelősséget
Ellentámadásba lendült a debreceni tragédiát okozó milliárdoscsemete: Szűcs Patrik azt bizonygatná, hogy nem ő, hanem a baleset áldozata hibázott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat