Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Vádat emeltek a nagymama ellen, aki a tilos jelzés, valamint az érkező vonat ellenére a sínekre hajtott, emiatt két unokája meghalt
Privatkopo.hu 2021. 02. 10. 5:05:00

Az ügyészség szerint jók voltak a látási viszonyok, és a sorompó is rendben működött. A kecskeméti nő ennek ellenére megpróbált áthaladni az érkező vonat előtt.A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy helyi nő ellen, aki tavaly februárban, a két lányunokájával együtt, a piros jelzés ellenére ráhajtott egy vasúti átjáróra. A kocsi összeütközött az érkező vonattal, amely következtében a két gyermek a helyszínen elhunyt.

A részletek szerint a vádlott 2020. február 16-án Kecskemét-Katonatelepen haladt az autójával, amelyben a 8 és 11 éves lányunokái ültek. A látási viszonyok jók voltak, a nő 20-25 km/h sebességgel hajtott.

A nagymama később egy fénysorompóval biztosított vasúti átjáróhoz ért, itt viszont annak ellenére sem állt meg, hogy a berendezés legalább 40 másodperce pirosan villogott. Ráadásul jobbról egy vonat közeledett. A nő mégis ráhajtott az átjáróra, az ütközést azonban nem tudta elkerülni.

Az érkező vonat - a gyorsfékezés ellenére is - 120 km/h-s sebességgel a kocsi jobb oldali, középső-hátsó részének ütközött.

Az ütközés következtében a személyautó kettétört, a benne, hátul utazó gyerekek pedig kiestek, és mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. A vádlott a baleset miatt 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott az ügyészség keddi közleménye szerint megszegte azt a KRESZ-szabályt, miszerint a vasúti átjáró előtt a közúti jelzőtáblánál meg kell állni, ha bármely irányból vasúti jármű közlekedik, illetve ha a fénysorompó villogó piros jelzést ad. „A vádlott a cselekményével a vonaton utazók életét, testi épségét is veszélyeztette” - áll a vádiratban.

A szabadlábon védekező nagymamát a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásán kívül közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel is vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

További friss információk
Autóbalesetet okozott és meghalt a főutat versenypályának gondoló Stétz Dániel korábbi Eb-bronzérmes MMA-harcos
Orosz rulettet játszott egy nagyatádi fiú, bele is halt
Újabb igazságügyi szakértő állítja: Szűcs Patrik okozta a debreceni halálos közúti balesetet
„Nekipattanás”: Szűcs Patrik a 112-es segélyhívó diszpécserének elismerte, hogy ő okozta a debreceni halálos közlekedési balesetet, ám most azon mesterkedik, hogy az elhunyt sofőrre tolja a felelősséget
Ellentámadásba lendült a debreceni tragédiát okozó milliárdoscsemete: Szűcs Patrik azt bizonygatná, hogy nem ő, hanem a baleset áldozata hibázott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat