Ma: 2024.02.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Elítélték a veszprémi ékszerüzletet kirabló banda tagjait
Privátkopó 2024. 01. 12. 5:23:00

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozza azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik társaikkal egy veszprémi ékszerboltot raboltak ki.Két román férfi - és ismeretlenül maradt négy társuk - 2020. november 4-én, a délutáni órákban, egy veszprémi ékszerboltban követték el a bűncselekményt.

Arcukat maszkkal, csuklyával eltakarták, kalapácsokat és egy rudat magukhoz vettek, majd befutottak az üzletbe. Ott összetörték az ékszertárolókat, és a táskáikba kezdték pakolni az ékszereket. Az eladó próbálta ezt megakadályozni, ezért vele dulakodtak, egyikőjük a kalapács nyelével a vállát megütötte. A támadás 33 másodpercig tartott, ezután a vádlottak és a társaik a helyszínről elmenekültek, őket Romániában elfogták, majd a magyar hatóságoknak átadták.

A rablók 11 millió 700 ezer forint értékű ékszert vittek el, az üzlet berendezésének összetörésével és a tárolóból kiesett ékszerek megrongálódásával 3 millió 500 ezer forint kárt okoztak.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett rablás bűntette és társtettesként elkövetett rongálás bűntette miatt 9 év, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélte, 10 évre kiutasította őket Magyarország területéről. Az I. rendő vádlott különös visszaeső, ezért kapott súlyosabb büntetést.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetések súlyosítása, a vádlottak és védőik felmentés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetett előéletű vádlottak büntetésének a súlyosítását tartja indokoltnak.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

További friss információk
Ellentámadásba lendült a debreceni tragédiát okozó milliárdoscsemete: Szűcs Patrik azt bizonygatná, hogy nem ő, hanem a baleset áldozata hibázott
Önkezével vetett véget életének a fiát gyászoló 53 éves apa
Pesterzsébeti tragédia: az édesanya saját kezével próbálta kiszabadítani 9 éves kisfiát a beton alól
Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a volt bátonyterenyei képviselő - korábban kábítószeres ügy miatt gyűlt meg a baja a törvénnyel
Rendőrautóval ütközött Budapesten Pierre Woodman pornórendező
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat